Kinna utklassat av Elfhög hemma – med 1-17

Kinna hade en riktigt tung match hemma mot Elfhög, och förlorade med hela 1-17 (0-8, 1-5, 0-4) i division 4 Västergötland herr i innebandy.

|
Kinna IBK förlorade mot IBK Elfhög

– Massor av bortfall av killar i laget. Förväntat resultat mot seriens absolut bästa lag Elfhög, kommenterade Kinnas tränare Marko Tervonen efter matchen.

Elfhög spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-8 genom fyra mål av David Clement, två mål av Axel Trolläng, ett mål av Ola Lindblad och ett mål av Alfred Gustafsson. Och det var bara början. Elfhög tog kommandot i andra perioden. Laget inledde målskyttet efter 3.57 genom William Karlsson-Bjurbäck, och gick upp till 0-10 innan Kinna svarade.

Segern skrevs till slut till 1-13 för Elfhög. Elfhög fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 17-1. Målen i sista perioden gjordes av David Clement, Edvin Hansson, Christoffer Larsson och Filip Taikina-Aho.

Elfhögs David Clement stod för nio poäng, varav sex mål, Axel Trolläng gjorde två mål och sex assist och Ola Lindblad gjorde två mål och spelade dessutom fram till två mål.

Resultatet innebär att Kinna ligger kvar på sjunde och sista plats och Elfhög toppar tabellen.

I nästa omgång har Kinna Grästorp hemma i Lyckehallen, fredag 12 januari 19.00.