Ryck i sista perioden avgjorde för Fritsla hemma mot Lockerud

En jämn match mellan hemmalaget Fritsla och gästande Lockerud avgjordes först i tredje perioden.

|
Fritsla IF vann mot IBK Lockerud Mariestad

Där var Fritsla starkare och vann matchen i division 3 Västergötland herr i innebandy med 3-2 (1-1, 1-1, 1-0).

– Underbar seger och riktigt bra match ifrån samtliga i Brandgult! Härligt avgörande med 2 minuter kvar att spela ifrån Karl Löfvenberg som var planens bästa spelare. En tajt men rättvis Fritsla-seger, tyckte Fritslas tränare Emil Svedenlind, efter matchen.

Karl Löfvenberg stod för Fritslas avgörande mål 18.01 in i tredje perioden.

Därmed har Fritsla vunnit fyra matcher i rad på hemmaplan.

Första perioden var jämn. Fritsla inledde bäst och tog ledningen genom Anton Kamholm efter 12.05, men Lockerud kvitterade genom Samuel Nordin bara två minuter senare. Efter 5.10 i andra perioden gjorde Fritsla 2-1 genom Karl Löfvenberg.

Lockerud gjorde 2-2 genom Edvin Wirén efter 10.48 av perioden. Men Fritsla avgjorde matchen med 1.59 kvar att spela på nytt genom Karl Löfvenberg framspelad av Andreas Ljunggren.

Fritsla ligger på tredje plats i tabellen efter matchen, medan Lockerud är på sjätte plats.

I nästa omgång har Fritsla Fristad U hemma i Kungabergshallen, tisdag 19 december 19.30.