Storseger för Hjälmared hemma mot Smedjan

Hjälmared hade en riktig målfest när man besegrade Smedjan hemma i Hjälmared i division 3 Västergötland herr i innebandy. Hjälmared vann med hela 8-1 (1-0, 4-1, 3-0).

|
FBC Hjälmared vann mot Smedjans IF innebandy

Smedjans tränare Markus Piltorp tyckte till om matchen:

– Bra första period där vi borde haft ledningen in i paus. Om så varit fallet hade nog matchbilden sett annorlunda ut. Tyvärr tar Hjälmared istället ledningen och är efter första perioden det bättre laget och det rinner iväg något när vi jagar kvittering.

Hjälmared tog ledningen efter 10.43, genom Herman Henström framspelad av Timmy Thunwall. Hjälmared hade övertaget även i andra perioden. Laget gick upp till 2-0 innan Smedjan reducerade.

Därefter handlade dock allt om Hjälmared och innan perioden var över hade laget ryckt åt sig ledningen med 5-1. Hjälmared fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 8-1. Målen i sista perioden gjordes av Tobias Nilsson, Theo Arsic och Herman Henström.

Gabriel Arsic gjorde ett mål för Hjälmared och spelade dessutom fram till två mål, Herman Henström stod för två mål och ett assist, Timmy Thunwall hade tre assists och Theo Arsic gjorde tre mål.

Hjälmared har tre segrar och två förluster på de senaste fem matcherna, medan Smedjan har en vinst och fyra förluster.

Hjälmared ligger på fjärde plats i tabellen efter matchen, medan Smedjan är på åttonde plats.

Lördag 26 november 12.00 spelar Hjälmared borta mot Sandared. Smedjan möter Wårgårda hemma i Stadsskogshallen fredag 25 november 20.00.