Storseger för Tibro hemma mot Rydboholm

Tibro hade en riktig målfest när man besegrade Rydboholm hemma i Baggebohallen i division 2 Västergötland herr i innebandy. Tibro vann med hela 12-4 (1-2, 7-2, 4-0).

ANNONS
|
Tibro IBK vann mot Rydboholms SK

– Det var skönt med en vinst efter en period där vi haft lite stolpe ut i matcherna. Vi får träff utifrån gameplan och är effektivare framåt än senast, det tar vi med oss inför veckans kommande två matcher. Vi är bra hemma med vår fantastiska publik, tyckte Tibros tränare Christopher Uhrbom, efter matchen.

Rydboholms tränare Andreas Ahagen tyckte så här om matchen:

– Verkligen tung förlust där vi inte alls kommer upp i den nivå och intensitet som krävs och som vi vet att vi har inom oss. Vi blir ordentligt straffade i omställningsspelet vilket vi behöver lära oss av till kommande matcher.

Första perioden var jämn. Tibro inledde bäst och tog ledningen genom Felix Brewitz efter 1.32, men Rydboholm kvitterade genom Albin Ahagen. Och Rydboholm hann också ta ledningen, genom Olle Fröjdlund. I andra perioden var det i stället Tibro som hade övertaget. Laget vann perioden med hela 7-2 och ställningen efter två perioder var 8-4.

Tibro fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 12-4. Målen i sista perioden gjordes av Marcus Wiechert, Marcus Wiechert, Axel Gertsson och Jesper Blomqvist.

Marcus Wiechert gjorde fyra mål för Tibro och totalt fem poäng, Jesper Blomqvist stod för ett mål och tre assists, Hampus Fredriksson gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål och Kristoffer Gustafsson gjorde ett mål och totalt tre poäng.

Tibro har en seger, två oavgjorda och två förluster på de senaste fem matcherna, medan Rydboholm har tre vinster och två förluster.

Tibro ligger på sjunde plats i tabellen efter matchen, medan Rydboholm ligger på sjätte plats.

Tibro tar sig an Fröjered i nästa match hemma onsdag 23 november 19.00. Rydboholm möter Borås IBF hemma tisdag 22 november 19.00.