Storseger för Tygriket borta mot Vara

Tygriket hade en riktig målfest när man besegrade Vara borta i Vara IBK Arena i division 2 Västergötland herr i innebandy. Tygriket vann med hela 12-2 (5-2, 2-0, 5-0).

|
Vara IBK förlorade mot IBK Tygriket

– En fin insats! Vi är mycket bättre än Vara ikväll, tyckte Tygrikets tränare Peter Kristensson, efter matchen.

Tygriket var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 2-5.

I andra perioden var Tygriket starkast och gick från 2-5 till 2-7 genom två mål av Alfons Svensson i mitten av perioden. Tygriket var långt ifrån nöjt där.

Tygriket fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 12-2. Målen i sista perioden gjordes av Peter Lindgren, som gjorde två mål, Haris Murselovic, Martin Bäcklund och Hubert Svensson.

Tygrikets Alfons Svensson stod för tre mål och tre assist och Martin Bäcklund gjorde två mål och tre assist.

Vara har två vinster och tre förluster och 21–32 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Tygriket har tre vinster och två förluster och 43–27 i målskillnad.

Det här var sista matchen och resultatet betyder att Vara slutar på tionde plats, och Tygriket på femte plats.