Tygriket föll i toppmötet mot Lockerud/Mariestad med 4-5

Tygriket mötte Lockerud/Mariestad på söndagen i ett toppmöte i division 2 Västergötland herr i innebandy.

|
IBK Tygriket förlorade mot IBK Lockerud Mariestad

Men det blev andraplacerade Lockerud/Mariestad som tog en tung skalp när laget vann borta med 5-4 (1-1, 2-2, 1-1, 1-0) efter förlängning.

– Det är en jämn match som skulle kunna sluta åt båda hållen. Nu räddar vi en poäng i slutskedet av matchen vilket vi är glada över men vi borde nog chansat tidigare i vårt powerplay i förlängningen. Men vi tar 4 av 6 poäng denna helgen och vi hakar på i toppen. Nu ska vi se till att avsluta säsongen så bra vi bara kan för att ha chans på topp 4 under sista delen av säsongen, kommenterade Tygrikets tränare Peter Lindgren efter matchen.

Fredrik Hermansson slog till 4.57 in i förlängningen och blev matchhjälte med sitt 5-4-mål.

Första perioden var jämn. Lockerud/Mariestad inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Rasmus Jernberg efter bara 44 sekunder, men Tygriket kvitterade genom Wilgot Jörneberg efter 5.32. Tygriket gjorde också 2-1 efter 3.16 i andra perioden när Oskar Andersson hittade rätt på pass av Haris Murselovic.

Martin Bäcklund gjorde dessutom 3-1 efter 5.17 framspelad av Hubert Svensson.

Lockerud/Mariestads Melwin Karlsson gjorde 3-2 efter 5.23 på pass av Jerker Frick.

Anders Simons-Pettersson gjorde dessutom 3-3 efter 10.20 framspelad av Melker Bäckman.

Lockerud/Mariestad tog ledningen på nytt, på nytt genom Anders Simons-Pettersson efter 13.53 i tredje perioden.

Tygriket kvitterade till 4-4 genom Haris Murselovic med 2.25 kvar att spela av matchen. I förlängningen tog det 4.57 innan Lockerud/Mariestad avgjorde till 4-5. Matchvinnare för bortalaget blev Fredrik Hermansson, framspelad av Olle Elf.

Det här betyder att Tygriket ligger kvar på tredje plats i tabellen.

Tygriket tar sig an Fröjered i nästa match borta lördag 27 januari 15.00.