Tygriket slog Stöpen på bortaplan

Tygriket vann mötet i division 2 Västergötland herr i innebandy på bortaplan mot Stöpen, med 7-3 (1-0, 4-1, 2-2).

|
Stöpen IBK förlorade mot IBK Tygriket

Tygrikets tränare Peter Kristensson kommenterade matchen:

– Stabil seger. Vi är klart bättre än Stöpen idag och vinner rättvist.

Tygriket tog ledningen efter 13.07, genom Haris Murselovic på pass av Alfons Svensson. Tygriket hade övertaget även i andra perioden. Laget gick upp till 0-2 innan Stöpen reducerade.

Därefter handlade dock allt om Tygriket och innan perioden var över hade laget ryckt åt sig ledningen med 1-5. Tygriket ökade ledningen till 1-6 genom Johan Kristensson efter 3.15 i tredje perioden.

Stöpen reducerade dock till både 2-6 och 3-6 genom Simon Bengtsson och Felix Sjöberg efter 9.08.

Tygriket kunde dock avgöra till 3-7 med 03.27 kvar av matchen genom Rasmus Johansson.

Tygrikets Alfons Svensson stod för fyra poäng, varav två mål och Johan Kristensson gjorde ett mål och spelade fram till två mål.

Stöpen har en vinst och fyra förluster på de senaste fem matcherna, medan Tygriket har tre vinster och två förluster.

Det här betyder att Tygriket ligger på sjunde plats i tabellen, och Stöpen är på elfte plats.

Tygriket tar sig an Skara i nästa match hemma fredag 13 januari 19.30.