Wårgårda avgjorde med fem mål i tredje perioden

I två perioder hängde bortalaget Grästorp hyggligt med i matchen mot Wårgårda. Men Wårgårda öste på rejält i tredje perioden. Till slut blev det hela 9-3 (3-2, 1-0, 5-1) i matchen i division 3 Västergötland herr i innebandy.

ANNONS
|
Wårgårda IBK vann mot Grästorps IBK
Wårgårda IBK vann mot Grästorps IBK

– Vi hade bestämt innan att vi skulle sätta press. Inledningsvis fungerade det men sedan släppte vi in två snabba mål. Vi tog snabbt tillbaka initiativet och hade sedan ett klart övertag och i tredje perioden började målen komma. Skönt med första vinsten hemma. Bästa spelare var Alfred Näverstedt, tvåa målvakten Eskil Claesson och trea Malte Jerkefjord, kommenterade Wårgårdas tränare Jan Wätterstam efter matchen.

Wårgårda var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 3-2.

Efter 9.53 i andra perioden slog Hilmer Andersson till, framspelad av Vilhelm Danielsson och gjorde 4-2. Wårgårda vann också tredje perioden 5-1 och matchen med hela 9-3.

Noterbart är att Alfred Näverstedt gjorde fyra mål för Wårgårda och spelade dessutom fram till ett mål och Axel Schill stod för ett mål och två assists.

Wårgårda har tre segrar och två förluster på de senaste fem matcherna, medan Grästorp har fem förluster.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Wårgårda på sjätte plats och Grästorp sist, på tionde plats.

Fredag 25 november möter Wårgårda Smedjan borta 20.00 och Grästorp möter Lockerud hemma 19.30.