Mark basket förstärker med ny spelare

Nya spelaren Estelle Centerstam valde att ansluta till Mark basket för att hon vill få vara mer än bara en basketspelare.
– Jag väljer Mark basket för att de känns som bra människokännare och bryr sig om individen, säger hon.

ANNONS
|

När hon svarar håller hon på att packa för att bege sig till träningen i Kinna. Hon har redan börjat i klubben och kommer att pendla från Göteborg där hon läser till idrottslärare.

Hon säger att hon är van att pendla och det kommer inte att bli något problem. Hennes moderklubb är Alvik Basket och Estelle har även representerat EOS och Borås Basket. Nu kände hon sig mogen att byta klubb.

– Jag har velat ha ett miljöombyte. Det kändes väldigt bra när jag pratade med Mark, de bryr sig om spelaren som person. Man spelar ju inte bara för pengar utan man vill känna att man är behövd.

Estelle Centerstam känner väl till klubben sedan tidigare eftersom hon känner spelaren Jonna Almqvist privat och även har spelat 3vs3-turneringar mot henne och Ester Sjöstrand i Mark basket.

– Jag är kompis med Jonna Almqvist utanför basketen så vi har pratat tidigare om att det vore kul att spela ihop någon gång i framtiden.

Hennes mål är att bidra med positiv energi och rutin.

– Jag vill kunna bidra till att vi kommer till slutspel.

Coachen Fredrik Almqvist skriver i ett pressmeddelande från Mark basket att klubben genom värvningen av Estelle Centerstam får in ”rutin, tufft försvar och skytte i laget. Estelle har gjort det bra i sommar där hon vann både SM-Guld och Svenska Basketbollförbundets tour i 3 x 3 och jag hoppas att hon tar med sig sin fina form in i SBL Dam!”.

Förra säsongen snittade Estelle 8,5 minuter, 1,5 poäng, 0,5 assists och 0,4 steals per match.

Gillar tempo i matcherna

I pressmeddelandet framgår också att hon är shooting guard, 26 år gammal och 167 cm lång.

– Jag lär vara en av de minsta på plan och jag kommer att höra till den äldre delen av laget. Jag är bra på att skjuta och på försvar. Jag jobbar ganska hårt. Jag tycker om att dra upp tempot och springa mycket.

Hon började träna med laget redan i förra veckan. Senare i september ska Estelle Centerstam även spela i 3x3-tävlingen Redbull Halfcourt World Finals.

Det hon uppskattar med 3x3 är bland annat tempot.

– Det är väldigt roligt. Det är kul att kunna spela en annan sorts basket på sommaren.

Den ordinarie basketsäsongen startar om en månad.

Estelle Centerstam är den nionde spelaren som Mark basket presenterar inför säsongen. De som är klara förutom henne är Karoline Lundin, Ester Sjöstrand, Aaliyah Dunham, Divora Alem, Jonna Almqvist, Taya Corosdale, Mia Heide och Tilda Tengvall.

LÄS MER:Lagkaptenen förlänger med Mark basket

LÄS MER:Baskettalang från Kinna klar för Borås – går i pappas fotspår

LÄS MER:Kinnasonen uttagen till landslaget

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på Mark-Posten i Appstore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på "hämta" eller "installera".
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på "öppna" för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.