Ditt bageri söker ny innehavare till kaféet i Kinna

Efter sex år i lokalerna i centrala Kinna planerar Carina Axelsson att lämna över verksamheten till någon annan som vill fortsätta att driva kaféet.
– Jag kommer att sakna att vara här, jag älskar ju att baka och träffa kunder och vara i Kinna centrum, säger hon.

ANNONS

Hon är febrilt aktiv med att förbereda helgens surdegsbröd och ta emot beställningar på lussekatter inför Luciadagen. Ändå är allt inte som vanligt inne på Ditt bageri, det hänger en lapp på skyltfönstret om att lokalen söker ny hyresgäst.

Carina Axelsson har nämligen planer på att lämna verksamheten från nyår, åtminstone delvis. Detta var något som Mark-Bladet var först att skriva om.

– Jag kan inte avslöja exakt vad som kommer att hända mer än att jag och min man kommer att slå ihop våra företag.

Maken är skogsmästare och Ditt bageri kommer att ingå i konceptet men hon själv kommer att utgå från Seglora där hon bor. Cateringverksamheten och bageriet kommer hon att fortsätta driva som tidigare.

– Alla företagskunder kommer inte att märka någon skillnad för Ditt bageri kommer att leva kvar, säger Carina Axelsson.

Letar efter någon som vill driva kaféet

Vad som kommer att hända med kafédelen vid Sätraplan är en annan fråga. Om det dyker upp någon som är intresserad att fortsätta driva kaféet så hoppas hon att kunna göra en överenskommelse kring detta tillsammans med hyresvärden. Annars kommer hon att fortsätta att driva kaféet själv men bara ett par dagar i veckan, mot veckoslutet.

Hon öppnade Ditt bageri 2017 i lokalen som tidigare varit bokhandel. I samband med pandemin tvingades hon att dra ner på öppettiderna.

– Sedan dess är det jag som driver det med hjälp av extrapersonal.

Carina Axelsson nämner att det har varit ett tufft läge för många bagerier det senaste året, med höga elpriser och andra prisökningar.

Nu, efter sex år, känner hon att det är läge att pröva något nytt. Hon säger att hon gillar utmaningar.

– Jag ser positivt på framtiden och på det som väntar. Men jag kommer att sakna att vara här, jag älskar ju att baka och träffa kunder och vara i Kinna centrum, säger hon.

LÄS MER:Konditorn från kocklandslaget öppnar nytt i Tostared

LÄS MER:Bullsuccén fortsätter i Hajom – fler sittplatser och större bageri

LÄS MER:Fyra nya delägare ska driva Bageriet i Fritsla vidare