En ”galen” tunna skapar problem på Kinna resecentrum

Mitt framför informationstavlan i Kinna resecentrum har någon placerat en stor röd plåtcylinder. Nu säger kommunens projektledare att det hela är ett misstag.

ANNONS
|

En som har reagerat mot den märkliga utsmyckningen i den nya vänthallen i Kinna resecentrum är Hilda Jonasson, 24 år. Hon är lärarstudent och bor i Marks kommun och skriver på Facebook om hur hon fick hjälpa en person med nedsatt syn att läsa av informationstavlan.

– Det var en märklig placering.

När hon gick in i vänthallen lade hon märke till en man som hade bekymmer med tunnan och informationstavlan.

– Då frågade jag om han behövde hjälp. Det brukar ju också finnas en uppläsningsknapp för tidtabellen för de som har nedsatt syn men det hittade vi inte, säger Hilda Jonasson.

Hade det gått att ta sig närmare skärmen så tror hon att mannen hade kunnat läsa av den på egen hand men på någon meters avstånd gick det inte, så hon fick läsa upp informationen för honom.

– Det är tråkigt när de har lagt så mycket pengar och det inte är till för alla.

Tunnan ska flyttas

När Mark-Posten tar sig en titt på tunnan på plats på Kinna resecentrum ser den mycket riktigt felplacerad ut. Det är en rödlackerad halvmeterhög och relativt tung plåttunna som eventuellt skulle kunna användas som planteringskruka. Den är någon meter i diameter och för tillfället tom. Nu står den mitt framför informationstavlan och nära toadörren i vänthallen.

Ahmet Zejnulahu är projektledare för Kinna resecentrum. Arkivbild.
Ahmet Zejnulahu är projektledare för Kinna resecentrum. Arkivbild. Bild: Ola Pilhem

Kommunens projektledare Ahmet Zejnulahu förstår att det vållar problem för dem som besöker resecentrum och håller med om att den är felplacerad. Han uppger till Mark-Posten att det har blivit något missförstånd kring placeringen.

– Det förstår jag ju naturligtvis. Vi ska se till att den flyttas på så att man kan kommer åt informationsskylten.

Tanken är att tunnan ska fyllas med jord och växter och placeras på ett annat ställe i vänthallen.

LÄS MER:Extra allt i Kinnas nya resecentrum

LÄS MER:Joel Hjort graffar i gångtunneln – på kommunens beställning

LÄS MER:Här invigs ”Porten till Mark” - Kinna resecentrum