Filmpremiärer och gratisgrejer – Sagas Idolresa fortsätter

Sedan Saga Ludvigsson tog sig till fredagsfinalerna i Idol blir hon stajlad och överöst med grejer. Favoritskapet tar hon med ro.
– Det är verkligen bara positivt, jag gör det jag älskar, säger Saga Ludvigsson.

ANNONS
|

Saga Ludvigsson tog sig vidare från den första fredagsfinalen och Mark-Posten var på plats för att beskåda triumfen. Och även om juryn mestadels var positiv fick hon en liten brasklapp gällande låtvalet. Anders Bagge vill höra med country.

Temat för veckans fredagsfinal är ”Idol av fame” vilket innebär att artisterna kunnat välja låtar från tidigare Idoldeltagare. Hos Saga Ludvigsson föll valet på ”Kingdom Come” av Anna Bergendahl som slutade på en femteplats i Idol 2008.

– Att den här låten fanns att välja var superkul. Den håller sig fortfarande till det här mäktiga men är mer åt countryhållet, säger Saga Ludvigsson och fortsätter:

– Jag var två år när hon var med i Idol men jag har sett henne i Melodifestivalen några gånger och jag tycker att hon verkar vara en allmänt jordnära person, säger hon.

Blir stajlad inför programmen

När Mark-Posten når henne inför sin andra fredagsfinal är Saga precis klar med en repetition.

– Det gick jättebra, jag är supernöjd. Jag tror att det blir som jag hade tänkt mig och det är ju härligt, säger hon.

Resväskorna var fyllda med scenkläder när Saga Ludvigsson tog tåget upp till Stockholm men sedan fredagsfinalerna drog igång blir hon stajlad inför programmen.

– Hon är helt fantastisk som håller på med kläder och jag tycker verkligen att hon har tagit hänsyn till min stil och fått in det på ett bra sätt, så att man inte känner att man blir en ny person varje vecka, säger hon.

Saga Ludvigsson har själv sagt att hon har en viss fäbless för sjuttiotalsestetiken, men någon pastisch blir det inte tal om under fredagen.

– Det är lite mer modernt men håller sig fortfarande till min stil, säger hon.

Överöst med presenter

I Idolbubblan har deltagarna blivit uppassade under veckan. En gång när hon kom till hotellrummet var det fullbelamrat med godis, smink och presentkort från sponsorer.

– Det var helt fantastiskt, jag var i chock. Jag har godis- och hamburgerkuponger till nästa år.

Dessutom har det blivit inte mindre än två filmpremiärer, ”Trolls 3” och Lukas Moodyssons uppföljare, ”Tillsammans 99”.

– Det händer så mycket roliga saker att man inte kommer ihåg vad man har gjort. Men det har varit jätteroligt att få gå på sådana festligheter, det är dökul.

Inför veckans drabbning verkar hon lugn men peppad. Showen, sången och kläderna sitter. Att hon på många bettingsajter är tippad som en favorit till att vinna hela kalaset tar hon med ro.

– Jag får säga att jag har tagit detta bättre än jag trodde, jag känner mig inte stressad och ingen vidare press. Det är bara positivt, jag gör det jag älskar. Man vill prestera men också att det ska vara roligt. När jag ser tillbaka ska jag inte tänka att jag satt och hade ångest, jag försöker verkligen njuta samtidigt som jag är fokuserad, säger hon.

Team Saga och Mark-Posten på plats

Men hon är väldigt tacksam för det stöd hon fått i form av röster.

– Jag vet inte hur jag ska uttrycka det så att det låter tillräckligt mycket, jag vet inte hur man beskriver det, säger hon.

Och det räcker väl gott som beskrivning. Under fredagsfinalen kommer Team Saga i form av mamma, pappa och en hel drös med familjevänner och övrig släkt för att heja på. Även Mark-Posten är givetvis på plats i Stockholm för att rapportera om Sagas Idol-resa.

LÄS MER:Från kyrkan i Örby till Ullevi – det här är Saga Ludvigsson

LÄS MER:Saga Ludvigssons första fredagsfinal

LÄS MER:Så här laddar Saga Ludvigsson inför första fredagsfinalen i Idol