Så här laddar Saga Ludvigsson inför första fredagsfinalen i Idol

Inför första fredagsfinalen i Idol har Marks stolthet Saga Ludvigsson valt en ny låt att sjunga.
– Jag tror man ska göra det som man själv vill göra, det som man själv tycker är roligt. Det tror jag syns i tv-rutan, säger Saga Ludvigsson till Mark-Posten.

ANNONS
|

Efter förra veckans succé har hon både hunnit ladda batterierna och dessutom repetera och förbereda sig inför fredagens delfinal. Det kommer att bli lite annorlunda jämfört med de tidigare tävlingsmomenten, bland annat har hon fått hjälp av en stylist och hon har övat in lite nya danssteg.

– Det är kul att få testa det.

Den nya låten heter ”Goliath” och är gjord av den svenska popduon Smith & Thell.

– Jag tycker att det är en trevlig låt och jag tror många känner igen den. Det ska bli riktigt kul att sjunga den.

Annars får Saga Ludvigsson inte avslöja för mycket inför showen, det ska finnas lite överraskningsmoment.

Oväntat möte med Tusse i Idolstudion

Under de senaste veckorna har det som sagt varit mycket repetitioner i Stockholm men också en del nya bekantskaper. Ett oväntat möte i studion var tidigare Idol-vinnaren Tusse, som vann 2019. Han vann som bekant även Melodifestivalen 2021. Han fick provsitta hennes guldstol.

– Tusse var där, han pratade jag lite med när jag satt i guldstolen. Han sa att stolen såg skön ut så jag erbjöd honom att sitta ner, säger Saga Ludvigsson och skrattar.

Han och några andra tidigare Idol-vinnare dök upp under inspelningen i förra veckan.

Hon känner att hon har ett starkt stöd från Markpubliken och hoppas att resten av publiken också uppskattar hennes framträdande.

– Än så länge är jag inte nervös, det kommer. Jag är mest taggad och sugen på att köra låten. Sedan får vi se vad det svenska folket tycker! säger Saga Ludvigsson.

Om man får tro bettingsajterna ligger hon bra till för att ta sig vidare när de olika spelbolaget tippar vem som blir totalvinnare, där ligger hon på andra plats.

LÄS MER:Sagas mormor om Idolresan: ”Hon skulle bli något speciellt”

LÄS MER:Från kyrkan i Örby till Ullevi – det här är Saga Ludvigsson

LÄS MER:Mark-Posten enda tidningen på plats i Sagas konfettiregn