Fritidsledare döms för att ha hotat elev

En man i 40-årsåldern som arbetat som fritidsledare på en skola i Marks kommun döms för att ha hotat och ofredat en elev.

ANNONS

Mannen döms vid Borås tingsrätt till ett villkorligt fängelsestraff och till att betala 40 dagsböter. Dessutom ska han betala skadestånd till eleven med 10 000 kronor, för kränkningen eleven utsatts för.

Händelsen inträffade i december förra året. Eleven kastade en snöboll mot mannen som arbetade vid skolan. Fritidsledaren reagerade genom att ta tag i eleven och lyfta in eleven i skolbyggnaden. I rättegången vittnade en annan vuxen person som befann sig på skolan att hon hörde fritidsledare säga att “jag kände att kunde ha dödat honom” eller något liknande, kort efter händelsen. En annan vuxen som befann sig på skolan vittnade om ett liknande ordval, “jag skulle kunna strypa honom” eller liknande.

Mannen var även åtalad för misshandel men tingsrätten friar honom från den misstanken. Istället döms han för ofredande, för att ha lyft och knuffat eleven, och för ett falla av olaga hot.

LÄS MER:37-årig man döms till fängelse för misshandel

LÄS MER:Markbo fick hjärnskakning efter misshandel – filmat bevis dök upp i annat fall

LÄS MER:Slagsmål efter fotbollsmatch – två personer slagna i ansiktet