Gräsklippartjuv i Skene får fängelse: ”En impulsgrej”

En man i 55-årsåldern stal en gräsklippare på en tomt i Skene. Stölden fångades på ägarens övervakningskameror och nu döms tjuven till fängelse.
– Det var en impulsgrej, säger han i förhör med polis.

ANNONS

I maj i år upptäckte en husägare i Skene att hans gräsklippare var borta. För att försöka lösa gåtan om var den hade tagit vägen kikade han på det material som hans övervakningskamera fångat timmarna innan den försvann.

När klockan stod på 05.08 på filmen dök en man upp i bild. Filmen visade tydligt hur den oinbjudna gästen plockade med sig gräsklipparen och försvann.

Stölden polisanmäldes och under utredningens gång kände en av poliserna som jobbade med fallet igen mannen på övervakningsfilmen.

Därefter genomförde polisen en husrannsakan hos mannen, som är i 55-årsåldern. I hans garage hittade patrullen den stulna gräsklipparen.

Erkände när han såg filmen

När mannen förhördes hävdade han initialt att han hittat den under en morgonpromenad.

– Jag hade varit hos en kompis, var på väg hem. Gräsklipparen stod vid sidan av cykelvägen. Jag trodde det var skräp så jag tar med den och skruvar lite i den. Jag bytte olja och rengjorde den. Hällde i ny bensin och fick igång den. Sen stod den i garaget, sa mannen i förhör.

När polisen visade övervakningsbilderna där han klart och tydligt sågs stjäla gräsklipparen erkände han omedelbart brott.

– Det var en impulsgrej, jag hade ingen nytta av den, sa han efter erkännandet.

Nu har mannen dömts till en månads fängelse för stölden.

Mannen förkommer sedan tidigare under 24 avsnitt i belastningsregistret. Han har tidigare avtjänat fängelsestraff för bland annat narkotikabrott.

LÄS MER:Man från Mark och kvinna får fängelse för stöld på Chalmers

LÄS MER:Spökjägare tog sig in i ödehus – döms till böter

LÄS MER:Här sticker mannen med motorsågen – utan att betala