Helgtips i Mark vecka 44: Farah, gravsmyckningskaffe och skrönor

Höstrusket har kommit till Mark, men helgen bjuder både på kultur och andlighet när Allhelgonahelgen anländer. Mark-Posten tipsar om ett par händelser under helgen som kan fylla eventuella tomma kalendrar. Trevlig helg önskar redaktionen!

ANNONS

Exklusiv förhandsvisning av SVT-serie

På fredag klockan 13.00 bjuder Rydals museum på en exklusiv förhandsvisning av den nya SVT-serien ”Historien om Sverige med Farah”. Två avsnitt som tillsammans är 30 minuter visas i Abbotsalen. Den gratis visningen arrangeras av Rydals museum, Biblioteken i Mark och Marks Fornminnesförening i samarbete med SVT.

Musikgudstjänst i Kinnaborgs kapell

Fredag kväll bjuder Kinna-Fritsla pastorat in till gudstjänst i musikens tecken. För musiken står Ann-Sofie Fång Lindholm på cello samt musikerna Ida Einestam, Astrid Arvidsson och Jakob Klöfver.

Gravsmyckningskaffe

Under fredagen bjuds det på kaffe och kaka på kyrkogårdarna tillhörande Kinna-Fritsla pastorat. Följande platser och tider enligt pastoratets hemsida:

Kinnaborgs kyrkogård: klockan 10–18

Inne i Kinna kyrka: klockan 14.00-17.00

Fritsla nya kyrkogård: klockan 14.00-17.00

Skrönor, sägner – och popcorn!

På söndag 16.00-18.00 bjuder Popcornkraft in för en kväll i i skrönornas tecken i Kinnas äldsta hus Ännagården. Malin Johansson tar med publiken ”till svunna tider och mytiska väsen” medan Pär Sandin berättar om huset.

Eventet är kostnadsfritt men kräver förhandsanmälan till malin@mjevents.se på grund av begränsat antal platser.

Har vi missat något spännande helgtips? Maila gärna oss på redaktionen@markposten.se

LÄS MER:P4 Sjuhärads Instagramkonto tog ställning – utredningen klar

LÄS MER:Okänd Kinnabo har vunnit en miljon på Andra chansen

LÄS MER:Medicinskt ansvarig sjuksköterska: “Antal covidpositiva har ökat”