Okänd Kinnabo har vunnit en miljon på Andra chansen

I lördags avgjordes Svenska spels dragning ”Andra chansen”, där tjugo vinster om en miljon kronor delades ut. En av de nyblivna miljonvinnarna är en okänd man från Kinna, som Svenska spel ännu inte fått tag på.

ANNONS
|

Det sägs ofta att alla förtjänar en andra chans i livet, men sällan sägs det att det också gäller gamla lottorader. Och det var just en gammal lottorad som gav en okänd Kinnabo ett tillskott i kassan i helgen. Lottoradens siffror kanske redan glömts bort, och själva lappen kanske redan hamnat i soptunnan.

Men som vi alla vet, är livet som en chokladask – man vet aldrig vad man får. Den här gången handlade överraskningen dock inte om mörk choklad eller nougat, utan om en miljon kronor i prispengar.

Det var under helgen som Svenska spel drog 20 vinnare i sin ”Andra chansen”-dragning. Vinnarna kommer från norr till söder i Sverige och någonstans däremellan prickades även en Kinnabo – som Svenska spel ännu inte fått kontakt med.

– Vi vill komma i kontakt med vinnarna för att ringa och gratulera, men också för att informera om vinsten. Denna person har vi inte fått tag på än, och vi brukar ringa ett par gånger. Om vi fortfarande inte får tag på personen så skickar vi ett brev, säger Filippa Jartén, vinnarkommunikatör hos Svenska spel, till Mark-Posten.

Mannen kan känna till vinsten trots misslyckade kontaktförsök

Att Svenska spel inte fått tag på mannen ännu innebär dock inte att han inte känner till sin vinst. Pengarna sätts in på mannens spelkonto och när han loggar in lär han märka tillskottet. Det är först vid en vinst på över fem miljoner kronor där Svenska spel måste få tag på vinnaren.

– Det brukar vara en mix av reaktioner när vi får tag på vinnare. En del blir chockade och kan inte förstå att de vunnit. Men det brukar vara jättekul att ringa upp dem och det blir oftast jätteroliga samtal. Det är många olika drömmar som ska uppfyllas, säger Filippa Jartén.

Lotten lämnades in på Hemköp: ”Kul att unna kunderna”

”Andra chansen”-dragningen görs två gånger om året, och under dragningen dras 20 slumpmässiga vinnare som under en viss tidsperiod har lämnat in en lottorad med joker. Den okände mannen från Kinna är den första lottomiljonären från orten sedan maj år 2020, då en person vann 4,2 miljoner kronor.

Den aktuella lottoraden lämnades in på Hemköp i Kinna, och butikschefen Tobias Johansson är glad över nyheten.

– Det är kul att unna kunderna detta. Jag har ingen aning om vad jag hade gjort om jag vunnit en miljon kronor. Jag hade nog unnat mig själv och hoppas att denna person unnar sig själv något, säger han.

LÄS MER:Kinna U19 avancerar i seriesystemet

LÄS MER:Karstorps förskola i fokus när Centern bjöd in föräldrar

LÄS MER:Medicinskt ansvarig sjuksköterska: “Antal covidpositiva har ökat”