Idol-Sagas viktiga uppdrag inför finalen: köpa vinterskor

Den största Markkändisen just nu har seglat fram i Idol och under fredagen når resan sitt absoluta klimax. Men först ska Saga Ludvigsson köpa skor.
– Jag har sommarskor och det börjar bli lite kallt, säger hon.

ANNONS
|

Saga Ludvigsson har gjort morgonradio i arla morgonstund när Mark-Posten når henne under torsdagen.

– Det är bra men jag är jävligt trött bara. Jag var på Globen sent igår och pratade med Mix Megapol tidigt i morse men med lite mer sömn är jag nog på banan igen, säger hon.

Ska du till hotellet och ta en lur nu då eller?

– Det ska jag göra men först ska jag skaffa mig ett par vinterskor. Jag har sommarskor och det börjar bli lite kallt, säger hon.

Förresten så heter det ju egentligen inte Globen längre, men Avicii arena pryds nu av två välbekanta Idol-ansikten som projiceras så att hela Stockholm ser.

– Det är helt galet, jag höll på att dö när jag såg det, säger Saga Ludvigsson.

Sjunger publikfavorit och discodänga

Under finalen ska hon framföra publikfavoriten ”Jolene” av husguden Dolly Parton.

– Den sitter i sömnen.

Men också discostänkaren ”Gimme! Gimme! Gimme! (A Man After Midnight)” av Abba.

– Den är jag så taggad på, jag älskar Abba och jag tror att väldigt många älskar Abba. Jag tycker att den känns finalig så det blev den, det ska vara ett jävla kalas där inne, säger hon.

Och självklart vinnarlåten, ”Won’t be sorry”.

– Jag skulle vilja påstå att det är den bästa vinnarlåten jag har hört. Vinnarlåten har fått mycket skit genom åren men jag blev väldigt positivt överraskad och jag tror att många kommer bli det. Jag tycker att den är svinbra, säger hon.

Inte nervös med taggad

Hon låter samlad i telefonen, och är än så länge inte nervös.

– Men jag är pirrig och taggad. Jag tycker bara att det ska bli så roligt. Men har man tagit sig hit vill man ju vinna, det vill man alltid. Men det hade också varit jobbigt att gå och varit nervös så här tidigt. Eller det är ju i och för sig på fredag, säger hon och skrattar.

Hon är ju inte helt ensam i cirkusen. Motståndaren Cimberly Wanyonyi har hon vid det här laget kommit nära.

– Det har aldrig varit så här bra stämning mellan oss som nu, det är jätteskönt. Cimberly är bland de finaste människor jag har träffat och att få dela detta med henne är jättefint, säger Saga Ludvigsson.

Vinnaren får inte bara skivkontrakt med Universal utan ska också följa med på Diggilooturnén i sommar.

– Det är jättestort, man vill absolut ut och turnera. Det gör att man vill vinna ännu mer.

Mormor Marianns höjdpunkt var duetterna

Hemma i Varberg är Mariann Karlsson, Saga Ludvigssons mormor, i full gång med att städa. Hon tar en paus för att byta ett par ord med Mark-Posten.

Saga lät samlad när jag pratade med henne, tycker jag.

– Ja, men hon är ju en samlad person. Jag tror aldrig att jag sett henne upphetsad eller nervös. Eller det kanske jag har men bara att komma ihåg alla de där texterna, det är ju fantastiskt.

Hur tror du att hon har klarat det så bra?

– Jag tror att de har varandra, hon och Cimberly. Det är två störtsköna tjejer.

Själv har hon också varit ganska lugn under Idolveckorna. Men undantag för förra fredagen.

– Då var jag riktigt jäkla nervös. De var så duktiga, Simon, Cimberly och Saga. Man kände väl att det borde bli Saga men man är ju partisk. Men när hon gick vidare så ropade jag och dansade och tjoade, glad och upprymd, säger Mariann Karlsson.

Vilken är din höjdpunkt från Idol?

– Det var ju med Orup, alltså duetterna. Det var strålande. När hon sjunger och uppträder är det precis som att hon kommer ut från tv-skärmen. Hon har en sådan glöd, nästan som att man kan ta på henne. Hon går genom rutan.

Hur mycket kontakt har ni haft de senaste veckorna?

– Hon ringer någon gång, jag skriver först för jag vill inte störa. Inte jättemycket, hon har ju varit så upptagen, men kanske någon gång i veckan. Men meddelanden skickar hon flera gånger i veckan.

Under fredagen ska hon upp till Stockholm och Avicii arena tillsammans med ett stort entourage. Förutom större delen av släkten kommer också hela Saga Ludvigssons klass för att heja på. Till dem och alla andra som röstat har Saga Ludvigsson en liten hälsning.

– Jag vill säga ett jättestort tack för att ni röstat mig hit och alla som kom i lördags när jag sjöng i Kinna. Jag hade inte stått där jag står utan alla Markbor som stöttar och allt fint som skrivs blir man otroligt glad för. Stort tack och vill man rösta imorgon hade det ju betytt fantastiskt mycket, säger Saga Ludvigsson.

LÄS MER:Saga Ludvigsson vidare i Idol – uppträder på Avicii arena i finalen

LÄS MER:Saga Ludvigsson tillbaka på hemma-Mark

LÄS MER:Från kyrkan i Örby till Ullevi – det här är Saga Ludvigsson