Saga Ludvigsson tillbaka på hemma-Mark

Saga Ludvigsson återvänder hem efter Idolframgångarna – möts av invånarnas jubel på Mor Kerstins Torg i Kinna.
– Det är gött att få komma tillbaka hem, även om det bara blir någon timme, säger Saga Ludvigsson och ler stort.

ANNONS
|

Med bara tre timmars sömn möter Idol-Saga hemmapubliken med lika mycket energi och glädje som under hennes senaste framträdanden. Och publiken jublar när hon kliver ur bilen och upp på scen.

– Jag vill ju bara passa på att tacka nu när jag väl är hemma för allt fint ni skriver. Det betyder ofantligt mycket för mig att få stödet hemifrån. Så det ska ni ha en stora applåd för tycker jag, säger hon till åskådarna på det fulla torget och får en varm applåd som svar.

Familjen Henriksson-Ludvigsson står med ett plakat som det står ”Saga” på. Plakatet har redan varit i Stockholm en gång och nästa helg ska hela familjen till Avicii Arena för att heja på idolen.

– Hon sjunger bra, säger Sam Henriksson, 5 år, och berättar att familjen har röstat på Saga många gångar.

En av familjens favoritlåtar är ”Jolene”, vilken även Saga passar på att sjunga för publiken på torget. Hennes popularitet i hemmatrakterna går inte att ta miste på.

Många har följt Sagas resa

Ulla-Britt Henriksson, som kommit till torget med väninnan Margareta Persson, berättar att hon såg Saga Ludvigsson uppträda redan för många år sedan. På lågstadiet sjöng Saga bland annat i Örby kyrka - och redan då utmärkte hon sig.

– Hon är glad och pigg! Hon utstrålar mycket energi och glädje, tycker Henriksson som har röstat på Saga många gånger.

Även Skeneborna Britt Broman Lund och Ejo Lund har röstat på Saga varje vecka. De tycker att hennes starkaste genre är country - och de älskar hennes dialekt.

– Dialekten är ju underbar, säger Ejo Lund. Britt håller med och lägger till:

– Hon är en helt underbar artist som vi har följt länge. Hon kan både dansa och sjunga.

Väninnorna Majvor Eriksson och Titti Johansson har ställt sig lite längre bak och kikar mot scenen. De skiner av stoltheten över sin lokala artist.

– Hon är jättebra! Det här får man inte missa. Det är himla roligt att ha sådan ungdom i kommunen, säger Majvor och väninnan nickar instämmande.

Saga ska fira med sömn

När Mark-Posten möter upp Saga Ludvigsson för en kort intervju sammanfattar hon Idol-resan med att hon har lärt sig mycket, fått träffa nya människor och att hon har vuxit som människa och inte bara artist.

– Men det blir inte mycket firande förrän det här är över, säger Saga skrattande och syftar på Idolresan.

Ikväll blir det däremot förhoppningsvis en god natts sömn innan fortsatta repetitioner och inspelningar fram till den stora finalen på fredag. Väl uppe på scenen får hon frågan om vad hon tycker om vinnarlåten, även om hon inte får avslöja något om den.

– Den är bara jättebra, så det är ju superkul!

LÄS MER:Saga Ludvigsson vidare i Idol – uppträder på Avicii arena i finalen

LÄS MER:Sömn och tystnad – så klarar Saga semifinalpressen i Idol

LÄS MER:Saga och Orup hyllades efter duetten i Idol