Trafiken ska vara igång igen men förseningar till följd av händelsen kan förekomma. Bilden är en genrebild.
Trafiken ska vara igång igen men förseningar till följd av händelsen kan förekomma. Bilden är en genrebild. Bild: Maria Lundberg

Inställda tåg drabbade Mark under kvällen

Under onsdagskvällen drabbades resenärer till och från Mark av inställda tåg. Västtrafik angav att obehöriga i spåren låg bakom inställningarna mellan Uddevalla, Borås och Varberg.

ANNONS
|

17:01 fick Västtrafiks störningsjour reda på att obehöriga befann sig i spåren. Fyra tåg som skulle gått på sträckorna blev inställda till följd av händelsen.

Enligt polisen presstalesperson, Peter Adlersson, fick de ett larm om att någon eller något befann sig på spåren i en annan kommun. Polisen var snabbt på plats och sökte av området med bland annat hund.

– Men man hittade inget så då släppte man på tågen igen, säger Peter Adlersson.

Spåren öppnades för trafik strax innan 18:00 men flera tåg fortsatte ställas in till följd av det tidigare sökarbetet. Det sista inställda tåget på sträckan skulle avgått från Varberg klockan 20.40.

Flera stationer i Marks kommun påverkades av de inställda tågen. Ersättningsbussar stannade vid Fristla station, Kinna resecentrum, Kunskapens hus, Skene, Berghem, Björketorp station och Horred station.

LÄS MER:Grått och blött – så blir vädret i Mark på julafton

LÄS MER:Så gick det för Musikhjälpen-hjältarna

LÄS MER:Robotjournalister finns redan på Mark-Posten