Jonathan från Skene bröt ihop framför Idoljuryn

Jonathan Bohlin, 21, från Skene gick under onsdagen vidare till slutaudition i Idol. Sedan dess har tusentals sett klippet på när han bryter ihop i programmet. Själv har han tampats med dåligt självförtroende och beskriver att det var fantastiskt att få bekräftelse från juryn.

ANNONS
|

(Ovan: Klipp från Jonathan Bohlins audition på TV4.)

Det blev känslosamt när Jonathan Bohlin, 21, från Skene skulle göra sin audition till Idol framför juryn Anders Bagge, Kishti Tomita, Katia Mosally och Alexander Kronlund. Jonathan Bohlins känslor svallade över och det blev för mycket på en gång.

– Det var pirrigt men också fantastiskt. Ända sen jag var liten har jag tänkt att jag ska stå där framför juryn och sjunga en dag. Man fick visa vem man var och bygga upp sig själv som person, det var en härlig känsla, säger han.

Jonathan Bohlin berättar att upplevelsen var omskakande och att han redan innan han klev in till juryn fick hjälp med att hantera känslosvallet.

– Det var mycket känslor redan innan jag gick in. Då sa de åt mig att andas in och andas ut och då blev jag lugnare. Men sen kom ju allt tillbaka efter att jag sjungit så det hjälpte väl inte så mycket, säger han och skrattar.

Fick kärlek av Anders Bagge

Jonathan Bohlin var märkbart nervös när han klev in till juryn och efter att ha framfört låten ”You can have her” av Roy Hamilton, brast han i tårar.

– Lilla vännen, vad är du ledsen för? sa Anders Bagge och gick fram och gav Jonathan en bamsekram.

Efter auditionen hamnade klippet när Jonathan bryter ihop framför juryn på flera sociala medier-kanaler och Anders Bagge har själv lagt ut klippet på sin Instagramstory.

– Då blev jag verkligen glad. Jag fick en känsla dagen innan att “tänk om han gör det”, så när jag såg att han delat det på sin story kände jag bara yaaay! Han är verkligen skitsnäll, jag älskar honom, skrattar Jonathan Bohlin.

“De har alltid sagt åt mig att jag inte kan sjunga”

Sång har varit en del av Jonathan Bohlins liv sedan han var barn men reaktionerna har inte alltid varit positiva.

– Jag har väldigt svårt att ta emot komplimanger. Jag har alltid hört att jag inte kan sjunga eller är jobbig när jag sjunger. Jag har sjungit på TikTok-live och på appar där man träffar random personer och då har folk sagt att “nä du sjunger inte så bra”. Nu när jag kom till audition kände jag att jag fick visa dem att jag visst kan.

Efter att juryn regnat fina ord över honom i programmet har reaktionerna varit överväldigande positiva.

– Folk har skrivit att det blev berörda och grät. Jag bara väntar på att få något negativt, man får ju se liksom. Men jag har inte fått en enda negativ kommentar, det är positivt.

Med fyra ja från jurymedlemmarna och en guldbiljett kan Jonathan stolt säga att han är vidare till slutaudition.

– Jag tycker att det är så skönt att folk tycker om det, jag vill ju att folk ska känna att de gillar min röst och så. Det här är bara början på min resa, säger Jonathan Bohlin hemlighetsfullt.

LÄS MER:Göteborgsoperan bjöd på örhängen i Mariebergsparken

LÄS MER:Anna Harjapää är näst starkast i Sverige

LÄS MER:Saga Ludvigsson från Örby vidare i Idol