Saga Ludvigsson från Örby vidare i Idol

17-åriga sångerskan Saga Ludvigsson tävlade redan 2019 i Talang och förra året tävlade hon i P4 Nästa. Nu är det dags för nästa steg i karriären. Under tisdagskvällen tävlade hon i Idol – och gick vidare.
– Det kändes helt sjukt, säger Saga Ludvigsson.

ANNONS
|

– Det kändes helt sjukt att se sig själv på tv. Efter uppträdandet fick jag lite blackout så det var rätt sjukt att se efteråt. Men kändes givetvis bra, och skönt att kunna prata om det äntligen, säger Saga Ludvigsson efter att tisdagens program av idol sänts och det står klart att hon har gått vidare.

Till vardags bor Saga Ludvigsson i Örby och läser andra året på Marks gymnasieskola, på industriprogrammet. Vid sidan av har hon har redan tagit flera kliv i musikbranschen.

Tävlat i P4 Nästa och Talang

Redan som 13-åring gick hon till final i Talang, sedan dess har hon skaffat sig en hel del scenvana. Hon säger själv att hon är målmedveten och försöker hitta förebilder i branschen.

– Det har varit en hel del. Det handlar om att ta vara på chanserna man får och kolla på hur andra gör.

Förra året vann hon P4 Nästa Sjuhärad. Nu kände hon att det var dags att ta nästa steg i karriären. Hon skickade in en ansökan och en video inför höstens säsong av Idol. Låten heter Don’t let your deal go down och har bland annat gjorts av Foggy Mountain Boys tidigare.

– Jag såg den på Youtube när jag kikade efter nya låtar. Jag valde den för att jag kände att den passade min röst och att den är rolig att sjunga.

Såg programmet med 39 graders feber

Upplevelsen att se när programmet sändes hade Saga Ludvigsson planerat att dela, med sin pojkvän och kompis. Men sjukdom kom emellan.

– Jag skulle sett det med min pojkvän och bästa vän men jag lyckades få 39 graders feber, det var oturligt. Så jag fick vara hemma och se det med min familj.

Tur att du inte var sjuk när du uppträdde i alla fall?

– Ja, man får se det på den positiva sidan att det var bra att jag fick det nu när jag inte skulle göra någonting, skrattar hon.

Hur kändes det att uppträda inför Idoljuryn?

– Det är en speciell grej med alla kamerorna, det är en häftig upplevelse.

Du som ändå har en del scenvana, var du nervös innan du skulle uppträda?

– Lite nervöst är det alltid, men det ska det vara också. Det är tecken på att man bryr sig om hur det ska gå. Så nervöst var det men mest roligt.

Vad betyder det för dig att uppträda i ett sådant här sammanhang?

– Det här betyder supermycket för mig. Det är en jättestor chans, för att utvecklas och gå vidare i karriären.

Vad tror du om dina chanser?

– Mina chanser ... Så svårt att säga. Nu när man har tittat alla andra och de är hur duktiga som helst. Det är bara att hoppas på det bästa och ha roligt, det är det viktigaste.

LÄS MER:Alla var där– Mingel i Mark drog storpublik

LÄS MER:Lokalt band arrangerar punkfestival

LÄS MER:Patrik Isaksson om låtarna till sönerna, sin kunskap om Mark och om spelningen i Kinna