Julgranarna på vandringsleden inväntar vintern

En privatperson hittade nyligen ett tjugotal inplastade julgranar som verkade ha dumpats på en vandringsled längs sjön Tolken i södra Mark. Men någon polisanmälan är inte längre aktuell.
– Detta verkar inte handla om någon olovlig dumpning, säger Peter Karlsson, interim enhetschef på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Mark.

ANNONS

Som Mark-Posten skrivit om tidigare, har en privatperson hittat ett tjugotal inplastade julgranar som föreföll vara dumpade på en vandringsled längs sjön Tolken i södra Mark. Granarna är producerade av Gunnars Granar AB enligt etiketter på granarna.

– Det jag kan tänka mig är att någon fått granar över men jag vet inte varför man skulle dumpa dem i nät, sa Gunnar Göthner, vd på företaget i en tidigare intervju.

Då dumpning är en olaglig handling hade det kunnat leda till en polisanmälan.

Men nu är gåtan löst. Peter Karlsson i Marks kommun har pratat med jourhavande chef på Derome Skogsfastighet AB, Andreas Jonsson.

Lösningen på gåtan

Han har hört talas om granarna och vet inte alla detaljer.

– Granarna har tydligen lagts där av en fiskevårdsförening som verkar i området, de skulle använda dem på något sätt i sin verksamhet när isen lagt sig på sjön. Så detta verkar inte handla om någon olovlig dumpning, säger Peter Karlsson.

Deromes skogsvårdsförvaltare är på semester och kommer att kontaktas för att be fiskevårdsföreningen ta bort nät och övrig plast från granarna.

– Derome vill också att man flyttar granarna lite längre in i skogen och att de staplas snyggare.

Det är i dagsläget oklart vilken fiskevårdsförening det är som har tänkt använda granarna.

LÄS MER:Inplastade julgranar dumpade vid vandringsled

LÄS MER:Robertho planerar redan för julafton

LÄS MER:Listan: De äger mest mark i kommunen