Kinnas nya gym Cage Sportsclub vill träna både kropp och själ

De gamla verkstadslokalerna på Fritslavägen i Kinna utvecklas mer och mer till ett träningscenter. Nu växer ett nytt gym fram i samma fastighet som Padelzone.

ANNONS
|

Padelhallen startades av Tomas Olsson för fyra år sedan i stora lokaler där det tidigare varit en mekanisk verkstad. Under de åren har han renoverat och byggt ut verksamheten successivt.

Nu disponerar han om i lokalerna för att kunna bygga ett nytt stort gym som blir ett systerbolag till Padelzone. Planen är att det ska öppna i slutet av mars. Företaget kommer att hålla kunderna uppdaterade om utvecklingen på hemsidan.

Det blir Linda Karlsson som kommer att vara sportklubbschef för nystartade Cage Sportsclub. Hon har en gedigen erfarenhet från olika gym.

– Jag har jobbat i gymbranschen i elva, tolv år. För ett år sedan startade jag eget som personlig tränare, säger Linda Karlsson.

Hon är även utbildad massör och har egen massageklinik.

Innan dess har hon haft en karriär som innebandyspelare men valde att satsa på annan träning när hon märkte att innebandyn började slita på kroppen.

Kan påverka från start

Tomas Olsson värvade henne eftersom han själv inte har kunskapen om gymvärlden.

– Det är en lyx att få börja med något och vara med från starten. Nu håller jag på med anställningsintervjuer, säger Linda Karlsson.

Siktet är att kunna anställa 15 timanställda instruktörer. Att det är två bolag som samarbetar i fastigheten medför synergieffekter. De kan till exempel hjälpas åt med bemanningen i receptionen.

– Tanken är att vi ska ha nytta av varandra, säger Tomas Olsson.

Den rymliga fastigheten användes tidigare som verkstad. Nu blir padelhallen granne med ett gym.
Den rymliga fastigheten användes tidigare som verkstad. Nu blir padelhallen granne med ett gym. Bild: Ola Pilhem

Gymmet kommer att ha träningsmaskiner, stationsträning, fria vikter och gruppträning men erbjuder även en lite annorlunda träning. De hoppas kunna starta ett samarbete med kommunens arbetsmarknadsenhet för att stötta människor som hamnat utanför arbetslivet och det sociala livet.

I den delen av gymmet kommer det även att finnas rum för avslappning och meditation. Linda Karlsson kommer att fortsätta att driva sin massageklinik nära den avdelningen.

– Vi kommer att ha en väldig bredd och ha vissa koncept som är unika för oss. Vi kommer att ha samarbete med en medicinsk tränare och en arbetsterapeut, säger Linda Karlsson.

Noga med miljön

Det kommer också att finnas flera öppna ytor och soffor förutom cafédelen.

– Det är litegrann som en ungdomsgård för vuxna, säger Tomas Olsson.

Han har en bakgrund som DJ och är noga med detaljer som ljud och ljus, men också ljuddämpande material där det behövs för att det ska kännas mysigt och inbjudande att besöka anläggningen. Att ha bra ventilation är en annan käpphäst.

Gymmet kommer att använda cirka 1 300 kvadratmeter inklusive omklädningsrummen som delas med Padelzone. Investeringen ligger på mellan 2,5 och 3 miljoner kronor.

– Jag tror mycket på det här, det är ingen liten satsning, säger Tomas Olsson.

Namnet The Cage kommer sig av att gymmet har återanvänt några av glasväggarna från tidigare padelbanor så att en del gymträning görs i stora glasburar.

LÄS MER:Efter uppehåll – William hittade tillbaka till parkouren

LÄS MER:Nu öppnar badhuset i Skene för simföreningar

LÄS MER:Säsongens sista hockeymatch blev en förlust för Fotskäl HC