Efter uppehåll – William hittade tillbaka till parkouren

Efter flera års uppehåll från tävling ställde Kinnabon William Solum-Faeste upp i en parkourtävling i Kungsbacka, och slutade trea.
– Att få pris var en bonus jag absolut inte räknat med, säger han.

ANNONS
LocationKinna|
|

Kinnabon William Solum-Faeste upptäckte parkouren när han var 20 år, och har rest utomlands för att träna. Han har besökt länder som Grekland, England, Belgien, Luxemburg och Holland ett par gånger. Tre år senare fick han dock lägga satsningen åt sidan när sonen Milo föddes.

– Det fanns ingen tid och det gick inte att elitsatsa, säger han.

Trots det var han under förra veckan i Kungsbacka och tävlade, hans första tävling på flera år. Tanken var dock aldrig att tävla, utan han skulle dit för att titta och eventuellt träna med sina barn, men han blev övertalad på plats att ställa upp.

– Jag har så svårt att tävla. Jag jämför mig med alla andra, säger han.

Under åren har han försökt fortsätta träna på lägre nivå, för att hålla igång. Inför tävlingen i Kungsbacka hade han dock inte tränat på ett par månader, berättar han. Trots det valde han att ställa upp.

Slutade på en tredjeplats

Han fick en timme att förbereda sig.

– Man har blivit lite äldre med, det handlar inte bara om att tävla utan främst om att utmana sig själv och känna att man gör framsteg själv.

Han slutade på en tredjeplats, i konkurrens med ett 20-tal andra. Han fick även pris för bästa kombination under tävlingen.

– Jag var jättestolt, för det trodde jag inte. Det var jätteroligt. Att få göra det framför barnen, säger han och fortsätter:

– Att få pris var en bonus jag absolut inte räknat med.

Parkour

Parkour ibland förkortat PK, är en holistisk träningsmetod som går ut på att träna kroppen till att på ett smidigt och kontrollerat sätt kunna forcera olika typer av hinder i omgivningen utan hjälpmedel.

Parkour är att ta sig från punkt A till punkt B på snabbast, smidigast och effektivast sätt som det är möjligt. I parkour ses varje hinder som en möjlighet att utveckla sin fysiska och psykiska kapacitet genom träning, för att överkomma allt svårare hinder. Parkour utövas såväl inomhus – som utomhus.

(källa: wikipedia+gymnastik.se)

LÄS MER:Nyårskulan är tillbaka med spelare från hela regionen

LÄS MER:Första VM-medaljen för Skenefostrade simmaren