En Kinnabo har blivit ett par kronor efter Svenska spels Andra chansen-dragning.
En Kinnabo har blivit ett par kronor efter Svenska spels Andra chansen-dragning. Bild: Riksbanken

Kinnas okände lottomiljonär funnen – vill bygga en altan

Den okände Kinnabo som vunnit en miljon på Andra Chansen är nu hittad av Svenska Spel. Det var i helgen som mannen – som är i 80-årsåldern – vann på en lottorad som varit en del av hans liv i över ett decennium. Han var ovetande om sin vinst i flera dagar och blev chockad över nyheten.
– Nu vill jag och min fru unna oss det lilla extra och sätta guldkant på vardagen, säger han till Svenska Spel.

ANNONS
|

Mark-Posten har tidigare rapporterat om hur okänd Kinnabo vann en miljon kronor på Andra Chansen. Detta tack vare en nitlott. Nu kan Mark-Posten meddela att den tidigare okände vinnaren är en man i 80-årsåldern som varit ovetande om sin vinst i flera dagar.

Det är först nu Svenska spel lyckats spåra upp den nyblivne lottmiljonären och kunnat leverera den glada nyheten. Mannen som vill förbli anonym för media berättar dock till Svenska spel att han blev chockad över nyheten.

– Det här är inte klokt. Det bara snurrar i huvudet av alla tankar. Det här tar tid att ta in och förstå, säger den glada och chockade vinnaren till Svenska spel i ett pressmeddelande.

Lämnat in samma lottorad i över tio år

Hans lottorad är en sifferkombination som han trott på år ut och år in. Det är nämligen så att raden varit stående varje vecka i över tio år. Och mannen i 80-årsåldern har heller inte gått lottlös under åren. Det har skramlat in någon krona då och då – småvinster. Men nu med en miljon i vinst har han råd och möjlighet att att tänka, drömma och förverkliga större.

– Nu vill jag och min fru unna oss det lilla extra och sätta guldkant på vardagen. Jag skulle även vilja renovera utsidan av huset, bland annat med en ny altan, säger vinnaren till Svenska Spel.

Mannen lämnade in vinstraden på Hemköp och han är den förste lottomiljonären från Kinna sedan 2020. Då var det en Kinnabo som vann över fyra miljoner kronor på en rad som han lämnat in över internet.

LÄS MER:Misstänkt försök till dråp i Öxnevalla

LÄS MER:Carola: ”Hoppas få se Saga i Idolfinalen”

LÄS MER:Kyrkvaktmästaren Fridas arbete inför Allhelgonahelgen