Larm om påkörd person

En joggare blev påkörd på Hålsjövägen strax utanför Hyssna under söndagskvällen. Flera blåljusfordon skickades dit och senare fördes joggaren till sjukhus.

ANNONS
|

Larmet inkom klockan 17.16 på söndagen. Olyckan inträffade på Hålsjövägen, väg 1626, mellan Hyssna kyrka och Dragered. Tre enheter från räddningstjänsten, två ambulanser och polis skickades till platsen.

– Det är en person som har blivit påkörd. En mindre lastbil ska ha kört på någon, säger Ola Nilsson teamledare på SOS Alarm.

Även räddningstjänsten bekräftade uppgifterna och enligt dem var personen ute och joggade när olyckan inträffade.

– Personen hade inga reflexer på sig. Det var troligtvis så olyckan inträffade men det får polisen utreda, säger Per Fägersten, vakthavande befäl på räddningstjänsten.

”Vaken och talbar”

Strax efter klockan 17.30 anlände flera av blåljusfordonen till platsen.

– Personen är vaken och talbar och tas omhand om av ambulansen. Vi och polis är också på plats, säger Per Fägersten på räddningstjänsten

Enligt Trafikverket hade olyckan tidigare stor påverkan på trafiken.

– Vägen är avstängd just nu. Det är en ganska liten väg så det är väldigt trångt. Vi kommer snart avveckla där och vi är cirka 10 minuter bort, säger Per Fägersten, klockan 17.53.

Joggare fördes till sjukhus

Joggaren fick föras med ambulans till sjukhus.

– Han var vaken och talbar. Mannen, i 45-årsåldern, ska eventuellt fått någon fraktur, säger Anders Wennergren, vakthavande befäl vid polisen.

Han ska också ha fått en skada i huvudet. Enligt polisens uppgifter ska det dock inte ha rört sig om en mindre lastbil som körde på mannen utan en personbil.

– Vi har upprättat en anmälan utan misstanke om brott, säger Anders Wennergren.

LÄS MER:Nu blir Västtrafiks biljetter dyrare – så kan du undkomma prishöjningen

LÄS MER:Regeringen avslår markägarnas överklagan om riksväg 41

LÄS MER:Par misstänks ha skjutit mot kidnappad man