Lindrigare straff för narkotikasmugglare från Mark

Narkotikasmugglarna från Mark överklagade domen från tingsrätten till hovrätten. Nu sänker hovrätten fängelsestraffet för männen.

ANNONS
LocationMark|
|

Mark-Posten har tidigare skrivit om smugglingshärvan, där fem män från Marks kommun tillsammans smugglade in vad de trodde var amfetamin.

Brottet ägde rum i början på året. Tullen bytte dock ut innehållet i paketet, och polisen hittade senare paketet vid en husrannsakan.

Fem män mellan 25 och 40 år dömdes i början på maj. Misstankarna gällde bland annat grov narkotikasmuggling och försök till grovt narkotikabrott.

Bevisningen bestod bland annat av bilder på tillslaget, chattkonversationer och telefonanalyser.

En av de åtalade, en 29-årig Markbo, har erkänt grov narkotikasmuggling och försök till grovt narkotikabrott. Enligt honom var narkotikan avsedd för eget bruk.

Övriga fyra har nekat till ansvar vad gäller narkotikasmugglingen men erkänner att de haft för avsikt att köpa en mindre mängd narkotika.

Foto ur förundersökningen.
Foto ur förundersökningen. Bild: Polisen

Tingsrätten dömde samtliga män till fyra års fängelse. Domen överklagades till Hovrätten för västra Sverige, som nu ändrar straffet för de dömda.

Samtliga får sitt tidsbestämda fängelsestraff sänkt. För fyra av männen gäller tre år istället för fyra. En femte man ska spendera tre år och fyra månader i fängelse, enligt hovrätten.

Hovrätten stryker punkten gällande försökt till grovt narkotikabrott, och dömer männen endast för grov narkotikasmuggling.

LÄS MER:Markbo döms till fängelse i två månader

LÄS MER:Fem män får fyra års fängelse för narkotikasmuggling

LÄS MER:Fängelse för fyra olika brott för 38-årig man från Mark