Man från Skene häktad för grov kvinnofridskränkning

Under söndagen greps en man för flera brott, bland annat misshandel och olaga hot. Brotten har ägt rum i Mark och mannen sitter nu frihetsberövad i väntan på utredning. Louise Bremander, åklagarassistent i fallet, menar att de har en bra bevisning.

ANNONS
|

En man i 60-årsåldern ska ha misshandlat och hotat en kvinna i Skene vid flera tillfällen under sommaren. Mannen greps i sitt hem på söndagsmorgonen och anhölls senare samma dag, på sannolika skäl misstänkt för grov kvinnofridskränkning.

– Det är ett antal tillfällen av misshandel och ett av olaga hot där den misstänkte ska ha hotat respektive misshandlat målsägande, säger Louise Bremander som är assistentåklagare i målet.

Mannen sitter häktad på två veckor, en tid som är normal för den här typen av brott. Efter det förväntas åklagare väcka åtal eller begära förlängd häktningstid av tingsrätten om de behöver fortsätta utredningen under en längre tid.

– Vi kommer fortsätta arbetet med utredningen under den här tiden. Om tiden behöver förlängas behöver vi framställa det till tingsrätten som i så fall får ta ställning till det, berättar Bremander.

Om det skulle uppkomma något som gör att det inte längre förekommer sannolika skäl att misstänka mannen för brottet kommer han att släppas men Bremander säger att sannolikheten att mannen åtalas, i dagsläget, är hög.

– Vi har en bra bevisning och sen får vi se vad vidare utredning visar, säger Louise Bremander.

LÄS MER:Sis-rymmaren i Mark häktad

LÄS MER:Man häktad misstänkt för våldtäkt mot barn

LÄS MER:Man misstänktes för mord – nu vill han ha ersättning