Man misstänktes för mord – nu vill han ha ersättning

En tidigare mordmisstänkt man från Marks kommun begär nu ersättning för lidande. Mannen anhölls som misstänkt för mord eller dråp på en annan man förra året, men obduktionen visade att dödsfallet var naturligt.

ANNONS
|

Det var en tidig fredagsmorgon i början av november förra året som polisen larmades till en adress i Marks kommun. På platsen påträffades en död man som avlidit under oklara omständigheter. På samma adress fanns även en Markbo i 55-årsåldern som greps på platsen för mord, alternativt dråp. Senare samma dag beslöt åklagare att också anhålla mannen.

– Vi har lite uppgifter där, men inget vi kan dela med oss av i nuläget, sade polisens presstalesperson Hans-Jörgen Ostler till Mark-Posten då.

Bara tre dagar senare släpptes dock Markbon, men fortfarande som misstänkt för det eventuella brottet. Den 10 november avskrevs mannen som misstänkt och den 18 november lades förundersökningen ner eftersom det visade sig att dödsfallet skedde på grund av naturliga orsaker.

Mått psykiskt dåligt

Den tidigare misstänkte mannen har dock mått psykiskt dåligt av anklagelsen och begär nu ersättning hos Justitiekanslern för de dagar han var frihetsberövad.

Schablonbeloppet för ersättning för lidande när man suttit oskyldigt häktad är 1 000 kronor per dygn. Men Markbon begär förhöjd ersättning, med hänvisning till att han misstänktes för ett särskilt allvarligt brott.

LÄS MER:Inget brott bakom dödsfall i Skene

LÄS MER:En person har hittats avliden i Skene

LÄS MER:Inbrott i fastighet i Skene