Man häktas efter knivbråket i Öxnevalla

Den man i 50-årsåldern som greps efter ett knivbråk i Öxnevalla i helgen har häktats med restriktioner. Mannen är misstänkt för försök till grov misshandel.

ANNONS
|

Klockan 23.13 på lördagskvällen larmades polisen till en adress i Öxnevalla, efter att en man knivskadats i handen.

– Enligt initiala uppgifter var det något slags hugg med kniv, det visar sig sedermera vara någon form av avvärjningsskador på handen, någon form av bråk har föranlett detta, sade polisens presstalesperson Fredrik Svedemyr under söndagsmorgonen.

Den skadade mannen behövde inte avföras med ambulans, men polisen grep en man i 50-årsåldern på platsen. I det läget var den gripne misstänkt för försök till dråp och grovt olaga hot.

Polisen: ”Det ska ha varit alkohol inblandat”

Under söndagseftermiddagen anhölls den misstänkte mannen av åklagare. Enligt polisen ska brottet ägt rum i samband med någon form av tillställning.

– Jag har förstått det som att det varit någon form av sammankomst, om det varit en fest vet jag inte, men det har varit alkohol inblandat, sade Ola Tagesson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen, i samband med att mannen anhölls.

Åklagaren Jack Parsland bekräftar att det misstänkt brottet ska ha ägt rum på en tillställning där det serverades alkohol.

– Så är det. Båda målsägande och misstänkt är gästarbetare i Sverige och det finns uppgifter om att det finns någon form av upplevd konflikt. Det leder till att misstänkt försöker skada målsägande med kniv, säger han.

Efter händelsen har polisen bland annat arbetat med att höra vittnen till händelsen och under tisdagseftermiddagen häktades mannen med restriktioner, på sannolika skäl misstänkt för försök till grov misshandel. Sannolika skäl är den högre misstankegraden.

Det innebär bland annat att mannen har begränsad rätt att ta emot besök i häktet eller att kontakta utomstående via telefonen.

Mannen nekar till brott.

Åklagare Jack Parsland kan inte svara på varför rubriceringen ändrats från försök till dråp till försök till grov misshandel.

– Jag kan inte förklara det utan bara konstatera att det är gjort. Jag var inte en del av utredningen när bedömningen gjordes, säger han.

Hur fortskrider utredningen nu?

– Det finns utredningsåtgärder planerade, men jag kan inte gå in i detalj på vad som ska göras med hänvisning till förundersökningssekretessen.

LÄS MER:Telefonsamtal urartade i misshandel – vänner till rätten

LÄS MER:Man åtalas för att ha slagit sin mamma i huvudet med en stol

LÄS MER:Man misshandlade kvinna upprepade gånger – åtalas nu