Två män i 60-årsåldern ska nu träffas i rätten efter att ett telefonsamtal ska ha urartat i misshandel.
Två män i 60-årsåldern ska nu träffas i rätten efter att ett telefonsamtal ska ha urartat i misshandel. Bild: Robin Aron

Telefonsamtal urartade i misshandel – vänner till rätten

Två äldre män, vänner och grannar, ska nu träffas i Borås tingsrätt efter att ett telefonsamtal resulterat i misshandel.

ANNONS

De två männen, båda i 60-årsåldern och bosatta i Marks kommun, var sedan flera år tillbaka vänner. Enligt förundersökningsprotokollet ska de ha setts ofta för att dricka öl och titta på tv tillsammans. En kväll ska dock umgänget ha urartat, enligt en stämningsansökan inlämnad till Borås tingsrätt.

De två vännerna ska ha talat i telefon med varandra varpå en av dem märkt att den andra blev mer och mer berusad under samtalets gång. Han ska då ha tröttnat på sin berusade vän och lagt på.

Rak höger efter att ha öppnat dörren

Den hörbarligen berusade mannen ska då ha blivit arg och cirka 15 minuter efter samtalet ha knackat på hos sin vän. Efter det går männens berättelser isär något. Vad som i alla fall kunde konstateras av sjukvårdspersonal på SÄS i Borås var skador i ansiktet, på ena armen och låret hos den man som fått besök.

Enligt den man som ska ha utsatts har han fått en rak höger i samband med att han öppnade dörren. Han ska därefter fått motta sparkar mot underkroppen efter att han ramlat ihop av slaget. Därefter ska angriparen ha slagit sönder två fönster innan han lämnat platsen.

Åtalas för misshandel

Den som nu står åtalad för misshandel hävdar i förundersökningsprotokollet att han utdelat en hård örfil men nekar till att misshandeln ska ha fortsatt efter det. Han nekar också till skadegörelse.

Mannen som nu står åtalad för misshandel vid Borås tingsrätt är tidigare dömd för våldsbrott.

LÄS MER:Skenebo åtalad för bedrägeri mot äldre par: ”Vem som helst kan bli lurad”

LÄS MER:Parkering vid Landvetter flygplats kopplas till inbrott

LÄS MER:Markbo får fängelse för narkotikabrott