Mark Secondhand skickar förnödenheter till Turkiet

I Turkiet och Syrien är många i stort behov av humanitär hjälp efter jordbävningen i måndags. I Kinna har Heidi Paulson redan skickat ned saker från sin butik Mark Secondhand och vädjar efter mer hjälp inom kommunen.

ANNONS
|

Dödssiffran stiger efter den förödande jordbävningen i gränsområdet mellan Turkiet och Syrien. På torsdagsmorgonen rapporterade nyhetsbyrån AP att 16 000 personer hade dött i samband med skalvet, men antalet tros stiga ytterligare.

Katastrofen har väckt civilt engagemang runt om i världen och många vill dra sitt strå till stacken för att hjälpa till.

En av de är Heidi Paulson som driver Mark Secondhand i Kinna. I onsdags kontaktades hon av en bekant som skulle köra en lastbil med förnödenheter till Turkiet. Han frågade henne om hon kunde bidra med något och Heidi reagerade direkt.

– Jag samlade ihop kuddar och filtar som jag hade hemma och åkte till butiken för att träffa honom. Där hade vi några sovsäckar och kuddar som jag kunde ge honom, säger hon.

”De fryser”

För Heidi var det självklart att hjälpa till. Dels för att hon ofta semestrar i Turkiet och dels för att hon har engagerat sig tidigare, inte minst för människorna i Ukraina.

– Tillsammans med second hand-butikerna i kommunen har vi skickat jackor, väskor och skor till flyktingarna i Ukraina. Många som flydde till exempelvis Polen hann ju inte få med sig så mycket.

Hon hoppas att hon kan nå ut till aktörer i kommunen och starta en större insamling det närmaste.

– Kommunen kan hjälpa till med lokaler och så kan vi hjälpas åt att samla varma kläder och liknande. De fryser ju där nere.

– Det är fruktansvärt, tillägger hon.

LÄS MER:Nu bygger Erikshjälpen i Skene ut – en rejäl satsning

LÄS MER:Dick Harrison föreläser i Kinna – om Sveriges relationer med Ryssland genom tiderna