Markbon döms för tre olika brott

Amfetamin, en kniv och en batong. Det var det polisen fann när man hade ett ärende på en adress i Marks kommun och valde att kontrollera en man. Borås tingsrätt har nu dömt mannen till fängelse i två månader. Han har sedan tidigare ett digert belastningsregister – med 44 brott.

ANNONS
|

Det var en julinatt i år som polisen hade ett ärende på en adress inom Marks kommun. När de anlände till platsen uppmärksammade de en man som verkade vara påverkad. Vid en närmare kontroll av mannen och hans tillhörigheter fann polisen både narkotika, men också en kniv samt en batong.

Mannen, som är i 45-årsåldern, finns sedan tidigare i belastningsregistret under 44 avsnitt. Den här gången döms han för två fall av ringa narkotikabrott och grovt brott enligt lagen om förbud mot knivar och andra farliga föremål.

Polisen fann en påse med drygt 1,5 gram amfetamin i en ficka och resultatet efter provtagningen visade att mannen var påverkad av både amfetamin och cannabis. Mannen hade kniven i sin ryggsäck men förklarade för polisen i ett förhör att han inte visste om att han hade den med sig. Gällande batongen menar mannen att han precis satt fast den i hölstret på bältet.

– Den låg på bordet, och de sa att den inte fick vara där, så jag tog den och bar den med mig, sa han under polisförhöret.

Mannen blev så sent som i september detta år dömd till fängelse i en månad för stöld. Sedan tidigare har han dömts för bland annat stöld, olaga hot och försök till misshandel.

Denna gång har Borås tingsrätt beslutat att döma mannen till två månaders fängelse.

LÄS MER:Saneringen vid Örby sågverk blir dyrare efter EU-beslut

LÄS MER:Beatles, Bond och Abba när Kulturskolan i Mark spelade

LÄS MER:Så många lagliga vapen finns i Marks kommun