Två Markbor i tjugoårsåldern åtalas nu för människorov och grov misshandel.
Två Markbor i tjugoårsåldern kommer åtalas för människorov och grov misshandel. Bild: Benjamin Andersson

Markbor misstänkta för människorov – nu kommer åtalet

Mark-Posten har tidigare berättat om två personer från Mark som misstänks för människorov och grov misshandel. Igår åtalades de för bland annat grovt rattfylleri och grov olovlig körning. På onsdagen kommer nästa del i åtalet.

ANNONS
|

– Själva händelsen ägde rum 6 november i Halmstad kommun, säger kammaråklagare Klas Lundgren.

Då ska en man och en kvinna i tjugoårsåldern ha gjort sig skyldiga till människorov och grov misshandel enligt häktningsframställan. Båda är hemmahörande i Marks kommun.

Under måndagen åtalades de för en rad andra brott. Det rör sig bland annat om grov olovlig körning, grov vårdslöshet i trafik och rattfylleri. Den ena av de misstänkta ska till exempel ha kört i 130 kilometer i timmen på väg 156 där högsta tillåtna hastighet är 70 kilometer i timmen.

– Åtal rörande trafikbrott och annat kom in igår, den stora grejen kommer in imorgon, säger kammaråklagare Klas Lundgren under tisdagen.

De två personerna har omhäktats ett antal gånger men under onsdagen kommer alltså åtalet gällande människorov och grov misshandel. Mannen nekar till brott.

– Mer har jag inte att säga. Vi kommer ta allting i tingsrätten, säger den åtalade mannens försvarsadvokat David Bardavid.

Mark-Posten har inte kunnat nå kvinnans försvarsadvokat under tisdagseftermiddagen.

Anders Roy är målsägandebiträde för personen som ska ha utsatts. Han har inte hunnit sätta sig in ärendet utan ska göra det när åtalet kommer in.

– Min klient mår för närvarande ganska bra, men det har funnits en viss rädsla, säger Anders Roy.

LÄS MER:Markbo döms till två års fängelse i narkotikahärva

LÄS MER:Fullmäktigeledamot avliden

LÄS MER:Nya vårdcentralen öppnar: ”Enormt”