Misstänkt elsparkstjuv fångad på bild – åtalad för stöld

Den 27 maj stals en elsparkcykel av märket Ninebot till ett värde av cirka 3 300 kronor utanför en butik i Skene. Fordonet hade låsts fast vid en stolpe utanför butiken. Nu åtalas gärningsmannen i Borås tingsrätt för stöld.

ANNONS
|

Ägarens make hade lånat elsparkscykeln och gått in i butiken för att uträtta ett ärende. När han kommer ut efter ungefär en timme och ska ta cykeln är den borta. Kvar vid stolpen ligger det avklippta låset.

Enligt butikspersonalen finns flera övervakningskameror utanför butiken som kan ha fångat hela händelsen på film.

I förundersökningsprotokollet där bilderna från kamerorna bifogats kan man följa händelseförloppet väldigt tydligt. Först syns mannen gående i sällskap med en bekant på cykel i riktning mot ingången till butiken. Förövaren tittar in i kameran, men bilden är oskarp och pixlad.

Nästa bild som är tagen ur en annan vinkel visar även den hur de två männen går mot butiksingången. Det tredje fotot visar ryggtavlorna på de bägge männen innan de försvinner ur bild.

Den fjärde bilden visar hur mannen står på cykeln och kör iväg med den.

Polisen gjorde husrannsakan hemma hos mannen men elsparkcykeln fanns dock inte där. Vid förhör erkänner han brottet men hävdar att han inte har cykeln. Den ska ha lämnats några dagar senare utanför en affär i Kinna. Vad som hänt med den efter det vet han inte. Han går med på målsägandens ersättningsanspråk och anmodas att betala ett skadestånd på 2 862 kronor.

LÄS MER:Mer regn än vanligt i Mark – då vänder det

LÄS MER:Sätilabon Lars Wilderäng tar sig ut i världen för att skriva om spioner och storkonflikter

LÄS MER:Svetskompaniet i Kinna Aktiebolag ökar resultatet rejält