Så utreder polisen tragiska kollisionen på Viskadalsbanan

Krocken där en man omkom utreds av polis. Samtidigt undersöker Trafikverket det krockade tåget. Ingen är misstänkt för brott.
– Det är än så länge för tidigt att säga vad som orsakat kollisionen, säger Caroline Karlsson, polisens presstalesperson.

ANNONS
|

Polisen har startat en utredning efter dödsfallet på Viskadalsbanan. Polisens presstalesperson Caroline Karlsson har varit i kontakt med förundersökningsledare.

– Det har precis satts igång en utredning, och det är än så länge för tidigt att säga vad som orsakat den här kollisionen. Det vi vet är att det skett vid en oövervakad passage utan bommar, säger Caroline Karlsson.

Ska återvända till krockplatsen

Polisen har undersökt kollisionsplatsen och kommer att återvända dit för en kompletterande platsundersökning i nästa vecka. Den krockade bilen ska också undersökas.

– Bilen är tagen i beslag. Man kollar om det var fel på den eller om den var okej, säger Karlsson.

Trafikverket undersöker tåget

Parallellt med polisens utredning genomför Trafikverket en egen utredning för att se om det finns några tekniska avvikelser gällande tåget.

– De tittar på allt som har med tåget att göra och den kommer polisen att få ta del av, säger Karlsson.

Så snart som möjligt kommer ett andra förhör hållas med lokföraren. Det finns inga misstankar om att någon gjort sig skyldig till något brott.

De många obevakade korsningarna på Viskadalsbanan har fått kritik för säkerhetsriskerna, och allvarliga olyckor har inträffat tidigare. Det pågår ett arbete med att säkra plankorsningarna.

LÄS MER:Räddningsledare kritiserar Trafikverket efter tågkollisionen

LÄS MER:Krock mellan godståg och personbil

LÄS MER:Då går tågen på Viskadalsbanan som vanligt igen

LÄS MER:Mopedolycka utanför Sätila