Vid en kontroll i en livsmedelsbutik i Mark påträffades bland annat kycklingkorv som hade passerat bäst-före-datumet med flera månader.
Vid en kontroll i en livsmedelsbutik i Mark påträffades bland annat kycklingkorv som hade passerat bäst-före-datumet med flera månader. Bild: Anders Hofgren

Sålde flera månader gammal mat – butiken krävs på bättring

En livsmedelsbutik i Mark blev anmäld efter att två personer blivit sjuka. Produkten de köpt visade sig vara utgången sedan flera månader. Nu krävs butiken på bättring.

ANNONS

Miljöenheten i Marks kommun fick i början av oktober in en anmälan från allmänheten. I anmälan framgick att två personer som ätit en paprika i grädde och färskost från en livsmedelsbutik i kommunen hade blivit sjuka. Bäst-före-datumet visade sig ha passerat i juni 2023.

Något samband mellan produkterna och att de två personerna insjuknade går dock inte med full säkerhet att slå fast.

Gammal yoghurt och korv

Miljöenheten genomförde med anledning av detta en kontroll i butiken och hittade flera produkter med passerat bäst-före-datum. Det rör sig bland annat om grekisk yoghurt och kycklingkorv varav flera hade gått ut för flera månader sedan.

Livsmedelsbutiken har nu fått ett föreläggande från miljöenheten att skyndsamt gå igenom varorna och upprätta ett system för att undvika att utgångna varor når konsumenter.

LÄS MER:Här får gården oväntat besök – av buss 430

LÄS MER:Skolinspektionen drar in tillståndet för kritiserad friskola

LÄS MER:Man stal väska från kvinna – greps efter polisjakt i centrala Kinna