Det ryker fortfarande efter branden i gamla reningsverket. Eftersom det finns en rasrisk är området avspärrat.
Det ryker fortfarande efter branden i gamla reningsverket. Eftersom det finns en rasrisk är området avspärrat. Bild: Ola Pilhem

Sätilaborna får åka till Hyssna med återvinning

Branden i det gamla reningsverket får oväntade konsekvenser för Sätilaborna. Nu tvingas de ta sig till Hyssna för att slänga sin återvinning.

ANNONS

Det var natten mellan fredag och lördag som det gamla reningsverket i Sätila brann.

Själva branden är släckt men det ryker fortfarande ur ruinerna. Jenny Forsberg som är verksamhetschef för VA och avfall i Marks kommun säger att byggnaden inte användes och att det fanns planer på att riva den.

Därför påverkar själva branden inte någon av kommunens verksamheter, men det får andra indirekta konsekvenser.

– Det är aldrig bra att kommunens egendom brinner. I detta fallet innebär det att Sätilaborna inte kommer fram till återvinningsstationen. De får åka till Hyssna tills vidare, säger Jenny Forsberg.

Hon har varit i kontakt med företaget FTI som har hand om återvinningsstationen och berättat om vad som har hänt.

”Det är aldrig bra att kommunens egendom brinner”, säger Jenny Forsberg, verksamhetschef för VA och avfall i Marks kommun.
”Det är aldrig bra att kommunens egendom brinner”, säger Jenny Forsberg, verksamhetschef för VA och avfall i Marks kommun.

ÅV-stationen i Sätila ligger nämligen intill det gamla reningsverket. Av säkerhetsskäl är området avspärrat, och för närvarande går det inte att svara på när Sätilaborna kan börja använda sin återvinningsstation igen. Det handlar bland annat om att det finns en rasrisk, samt att en silo som använts av reningsverket kan ha påverkats av branden.

Reningsverket har inte använts på flera år, Sätilaborna får sitt vatten från reningsverket i Skene nuförtiden.

Polisen har lagt ner utredningen om skadegörelse genom brott, eftersom det saknas spaningsuppslag.

LÄS MER:Kraftig brand i gammalt reningsverk

LÄS MER:Brand i husvagn i Örbytrakten

LÄS MER:Fullt utvecklad brand i ödehus