En man åtalas vid Borås tingsrätt för grov misshandel efter att ha tagit strypgrepp på sin mamma tills hon svimmade.
En man åtalas vid Borås tingsrätt för grov misshandel efter att ha tagit strypgrepp på sin mamma tills hon svimmade. Bild: Robin Aron

Son tog strupgrepp på mamma tills hon svimmade – åtalas

En man bosatt i Marks kommun misstänks ha tagit strypgrepp på sin mamma tills hon svimmade. Mannen som tidigare är dömd för flera brott riskerar nu två års fängelse.

ANNONS
|

Det var i mitten av maj i år som den misstänkta misshandeln ska ha ägt rum. Mannen ska ha tagit strypgrepp på sin mamma som fallit till marken. Enligt åtalet ska det ha lett till medvetslöshet, andnöd, smärta, rodnad och en bula i huvudet. En tredje person ska ha blivit vittne till händelsen.

Tidigare dömd för flera brott

Mannen, som är i övre trettioårsåldern, är tidigare dömd för flera brott. Det handlar bland annat om narkotikabrott, brott mot knivlagen och hastighetsöverträdelser.

Enligt stämningsansökan bör brottet bedömas som grovt eftersom strypgreppet varit livsfarligt och den åtalade visat särskild hänsynslöshet och råhet. Högsta straffet för grov misshandel är två års fängelse. Mannen varken förnekar eller erkänner brott.

LÄS MER:Marks kommun lämnade ut 3 200 anställdas uppgifter av misstag

LÄS MER:Inbrott i Källarbackens butik – ägare lurade tjuvarna att stanna

LÄS MER:Läkare från Marks kommun förlorar sin legitimation