Tommy Nilsson sprider julstämning i Mark

På fredag fylls Kinna kyrka med julmusik och skönsång. Tommy Nilsson deltar tillsammans med trumpetaren Magnus Johansson och Marcos Ubeda, låtskrivare till många Melodifestivalbidrag.
– Det är krig och elände och vi behöver komma samman, säger Tommy Nilsson till Mark-Posten.

ANNONS
|

Det började som hyllningskonserter till den gamle trumpetaren Arne Lamberths ära – och mynnade ut i julkonserter som nu har återkommit under 20 år. Varje år har konserterna haft olika gästartister.

– När vi i juletid ger oss ut i vårt vackra vinterland så har vi bjudit in en artist som vi så länge har haft en önskan om att få ha med. Bättre tillfälle än när vi fyller 20 år finns inte, skriver Ubeda och Johansson på hemsidan för evenemanget.

I år står alltså Tommy Nilsson som gäst, något som han själv tycker är väldigt roligt och välbehövligt. De är tre professionella musiker - som inte har repeterat alltför mycket i förväg, avslöjar han.

– Vi har inte repeterat ihjäl oss, utan vi lämnar det lite öppet för att det ska kunna hända någonting också, säger Nilsson och man kan höra hans leende på andra sidan telefonlinan.

Repertoaren blir en blandad kompott av traditionell julmusik och musikernas egna låtar. Dessutom har de med sig en kyrkokör från Ulricehamn.

– Vare sig man är religiös eller inte så är det en fin tradition om inte annat. Att få komma in i det här rummet och lyssna på låtar känns lite tryggt på något sätt. Jag tror att folk behöver det just nu faktiskt, avslutar Tommy Nilsson.

Konserten hålls i Kinna kyrka fredagen den 24 november klockan 19:30. Än finns biljetter kvar på Tickster.

LÄS MER:Bjällerklang i hela kommunen – här är alla julmarknader i Mark

LÄS MER:Beställd busstrafik via telefonen – testas i Örby, Skene och Kinna

LÄS MER:Idrottshallen blir startskottet för Marks konstsatsning