William Janssons bolag har utsetts till Gasellföretag

I förra veckan fick William Jansson ett oväntat mejl. Hans företag ska få ta utmärkelsen DI Gasell och nu laddar han för att gå på fest i Göteborg.
– Alla har väl en kostym? Det är slips och kostym på, säger William Jansson.

ANNONS
|

För ett år sedan skrev Mark-Posten om att William Jansson startat ett nytt företag i nybyggda lokaler i Hajom skog, W. Jansson Plåtslagare AB, som han skulle driva parallellt med sina två andra företaget.

Sedan tidigare drev han W. Jansson Bygg & entreprenad AB och W. Jansson byggställningar AB. Tack vare sina olika företag har han nu totalt 18 anställda och räknar med att den sammanlagda omsättningen kommer att ligga på runt 25 miljoner kronor. Satsningen har gett utdelning och ett bevis på det är mejlet som han fick ta emot i förra veckan från DI Gasell.

– Det är stort, det är nog inte många som vet hur mycket man lägger ner på företagandet. Det är jättekul att man blir uppmärksammad. Det är ett slit och släp att driva företag, att man blir uppmärksammad i ett större sammanhang utan att de känner mig är extra kul, säger William Jansson.

Dagens Industri utser Gasellföretag

Det är tidningen Dagens Industri som varje år utser ”gasellföretag” som bland annat kan visa på en ökad omsättning tre år i sträck och som har fördubblat sin vinst under de senaste fyra åren.

– Omsättningen har ökat varje år. Ett år fördubblade vi omsättningen, förra året landade vi på 19 miljoner kronor. Det har ökat ganska kraftigt de senaste åren.

Dessutom finns det andra krav, bland annat att företaget ska ha sunda finanser.

Det är moderbolaget W. Jansson Bygg & entreprenad som uppfyller kriterierna. William Jansson är ödmjuk över framgången.

– Jag har väl fått tag i bra folk, sedan handlar det om att lita på sina anställda.

Det var för fem år sedan som han bestämde sig för att satsa på byggföretaget. Sedan dess har han alltså startat dels ett plåtslageri med fyra anställda plåtslagare och även ett bolag som sätter upp byggnadsställningar.

Han beskriver de första åren som slitsamma, sedan i takt med att han anställt har han fått mer avlastning.

– Vi är ett gott gäng som har roligt tillsammans.

Konjunkturen gör att inte många vågar satsa på att bygga hus just nu men då har de anställda kunnat arbeta med andra uppgifter, det kan handla om nödvändiga takrenoveringar till exempel.

– Vi har byggt en del nyproduktion på mark som vi ägt själva. Annars har vi gjort ett medvetet val och pausat det.

Inbjudan till Gasellgalan i Göteborg om en månad kom som en överraskning.

– Jag kan inte riktigt säga att jag vet vad det är men det är alltid roligt att bli utsedd, allt som gör att man når ut. Det som är kul med galan är att folk får upp ögonen för mig.

Disko på fredagar

Kunderna finns framför allt i Göteborg, Kungsbacka, Mölndal och Härryda.

På önskelistan finns en sak som skulle underlätta för kunder och leverantörer att lättare hitta företaget.

– Sedan skulle jag väldigt gärna vilja ha en vägskylt.

En sak som gör företaget ganska unikt är att lunchrummet mer liknar en nattklubb än en traditionell rastlokal på ett verkstadsföretag. På fredagarna kör William Jansson igång diskobelysningen, ljudanläggningen och rökmaskinen.

– Jag kan sätt på om du vill, det är skitfräckt!

LÄS MER:Möt företagaren som siktar högre än någon annan

LÄS MER:Bristen på plåtslagare fick William att satsa på eget

LÄS MER:Marks kommun vill satsa 40 miljoner på Skene Skog