Kinnatränaren Tommy Pedersen om säsongen i division 3

Tommy Pedersen lyckades med målet, att säkra fortsatt spel i division tre för Kinna IF.
– Det är ett avslut jag inte varit med om under den tid jag sysslat med fotboll, säger han till Mark-Posten.

ANNONS
LocationKinna|

67–årige Tommy Pedersen tog över Kinnas herrlag inför säsongen 2023. Tillsammans med Kristofer Sjödahl, Glenn Dower och Dag Einar Töråsen fick han uppdraget att hålla laget kvar i division tre-fotbollen, något klubben också lyckades med.

Det blev en dramatisk avslutning på serien, då Kinna var piskade att vinna i sin sista match mot Dalstorp. Samtidigt behövde de att KF Velebit förlorade mot bottenlaget Kållereds SK. Båda matcherna gick i Kinnas favör, och de säkrade kontraktet via en målskillnadsaffär mot KF Velebit.

På frågan om vad Tommy Pedersen minns tillbaka på med säsongen är det just den avslutningen, och känslospelet när det stod klart hur allt slutade.

– Den glädjen när vi lyckas med målsättningen vi satt. Det sättet det blir på. Den 90:e minuten går vi ur serien och i den 93:e håller vi oss kvar. Det är ett avslut jag inte varit med om under den tid jag sysslat med fotboll.

Hade ställt in sig på kval

Han fortsätter återblicken:

– Det blir väldigt speciellt att vi har det flytet. Jag har bara åkt ur en gång. Det var skönt att slippa göra det en gång till.

Laget hade ställt in sig på ett kval, berättar Tommy Pedersen.

– Man ser till att träna bra. Det är lätt att man i slutet av en säsong trappar ned på träning. Vi har kört på tufft varje träning in i målsnöret för att vara förberedda. Vi pratade i och för sig inte om att vi skulle kvala men vi sa att vi skulle lösa det. Då behövde vi hjälp av lagen runtomkring och det fick vi också. Innerst inne trodde nog många att det skulle bli ett kval.

När började du förstå att det var ditåt det barkade?

– När vi tappade mot KF Velebit borta. När det blir oavgjort borta förstod vi det. Det var en sexpoängsmatch. Hade vi vunnit hade vi hamnat före dem. Då visste man att det kunde gå åt pipsvängen och att vi kunde gå till kval.

En uppmärksammad händelse under säsongen var värvningen av anfallaren Perparim Beqaj. 28–åringen gjorde sex mål på nio matcher, och hittade kemi med Oliver Persengård framåt för Kinna.

Hur mycket påverkade han laget när han kom in?

– Det är klart att den värvningen påverkar. Vi får in en bra fotbollsspelare och det skapar en viss trygghet. Sen är det svårt att komma in så och göra allt själv, men det skapar en viss stabilitet. Det gjorde så att det fanns utrymme för andra att agera. Hur stor roll är svårt att säga. En stor roll.

”Högt i tak med åsikter”

Enligt Tommy Pedersen är det också klart att anfallaren spelar i de rödklädda även 2024.

– Han är klar.

Finns det någon annan spelare som imponerat extra på dig den här säsongen?

– Det är många spelare som imponerat och lyft sig under året. Det är så att vi jobbar mycket med laget. Vi har inte de spelarna som avgör själva utan vi är beroende att vi jobbar med varandra. Det är ett lag och inte massa individer.

Utan det hårda jobbet skulle inte Kinna finnas i division tre, utan åkt ur serien, enligt Pedersen.

– Att de jobbar hårt för varandra är det som imponerar, det som är det viktiga inom idrotten, att man tar jobbet för varandra, och utvecklas tillsammans. Alla ställer verkligen upp för gruppen. Det är likadant med ledarna runtomkring. Det är högt i tak med åsikter och respekt för beslutsprocesser.

Tränar laget 2024

Sedan en tid tillbaka är det också klart att han kommer träna laget även 2024.

– Vi har precis börjat projektet. Det är en bit kvar, och jag vill gärna fullfölja det. Se till att vi blir stabila och etablerar oss.

Hur har säsongen varit?

– Det har varit bra. Det har varit en trevlig bekantskap att komma in i Kinna. Det har fungerat bra tycker jag. Det var tufft att vi inte skulle klara av målet, men vi gjorde det och det var det viktigaste för oss.

Han fortsätter:

– Sen var vi tvungna att få hjälp av andra föreningar men så är det i idrotten. Ibland behöver man lite hjälp och tur. Det hade vi, så det var bra.

LÄS MER:Kinna U19 avancerar i seriesystemet

LÄS MER:Fortsatta derbyn i division tre mellan Kinna och Skene

LÄS MER:Skene-Kinna DERBY Vävarevallen kl 13

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på Mark-Posten i Appstore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på "hämta" eller "installera".
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på "öppna" för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.