Ny assisterande coach i Mark Basket: ”En riktig basketnörd”

Jonatan Hübbe blir ny assisterande coach i Mark basket och hans roll blir att nörda ner sig i de små detaljerna på plan.
– Han är en riktig basketnörd och kommer att ta hand om det taktiska och sitta och scouta inför och under matcher, säger Fredrik Almqvist.

ANNONS
LocationKinna|

Mark basket presenterar ett nyförvärv i coachstaben. Det är 27-åriga Jonathan Hübbe som nu ansluter sig till Jon Jenca, Pontus Stenberg och Fredrik Almqvist. Assisterande coach blir hans titel.

– Han är en riktig basketnörd och kommer att ta hand om det taktiska och sitta och scouta inför och under matcher. Han kommer rita upp vad lagen gör, det jag inte hinner. Där fyller han en viktig funktion, säger Fredrik Almqvist.

Jonathan Hübbe är från Borås och har en gedigen bakgrund i flera klubbar där. Han hörs i Sveriges största basketpodd Bänkvärmarna och nu han han på eget bevåg sökt sig till Mark basket.

Succé i första matchen.

Han har redan gjort sin första match som assisterande coach, en träningsmatch som Mark basket gick vinnande ur.

Hur ser din basketbakgrund ut?

– Min bakgrund inom basket är nog lik den som flera har, med många år som spelare och tränare i Borås Basket. Senaste säsongen assisterande tränare för Sjuhärads Basket i SBL Dam.

Hur kändes det med vinst i träningsmatchen?

– Kändes riktigt bra med vinst! Vi har fått en väldigt bra grupp att jobba med och jag är väldigt positivt överraskad så här på försäsongen.

Vad bidrar du med till laget?

– Coachstaben och jag ser basket ur likadana linser så där har det varit lätt att bidra ganska direkt. Främst kommer jag bidra med spets i vår scouting men också komplettera med kreativitet ur lösningar och idéer under säsongen.

Fredrik Almqvist ser fram emot kommande säsong med nyförvärvet vid sin sida.

– Jag tror att det blir jättebra. Vi gillar att vara en stor familj där många gör små saker. Det är viktigt att alla spelare blir bekräftade också och ju fler vi är ju fler är vi som kan prata med spelarna, säger Fredrik Almqvist.

SBL dam inleds 7 oktober med match mot Uppsala basket.

LÄS MER:Mark basket förstärker med ny spelare

LÄS MER:Ny kampsportsklubb startar i Skene Skog

LÄS MER:Kinnagolfaren Elin Kumlin satsar mot världstoppen

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på Mark-Posten i Appstore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på "hämta" eller "installera".
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på "öppna" för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.