Ny spelare till Kinna IF

Från Superettan och inhopp i Allsvenskan till Kinna IF. Tommy Pedersen, tränare för laget, är nöjd med värvningen.
– Perparim Beqaj är en spelare med stor erfarenhet och som jobbar hårt för sitt lag, säger Pedersen.

ANNONS
|

Efter att ha spelat i Superettan med Norrby IF förra säsongen, växlade Perparim Beqaj till division fyra och Fristads GoIF innan han bestämde sig för Kinna IF. Beqaj har aldrig tidigare bytt lag mitt i en säsong, men säger sig vara väldigt nöjd med beslutet att gå till Kinna IF.

– Det var en blandning av ambitioner och konkrethet, kan man säga. De var väldigt konkreta med vad de ville. De var väldigt måna om att vilja ha mig och visade verkligen att de ville ha mig. De var superproffsiga. Jag träffade alla ledare och tränare, de berättade om klubben, om laget, om deras ambitioner, om deras mål. Det var väl det som jag övervägde, berättar Perparim Beqaj för Mark-Posten.

För närvarande befinner sig Beqaj på semester, men om en dryg vecka börjar träningarna med det nya laget. Det blir första gången som han är äldst i ett lag, något som den 27-årige forwarden tar med ro.

Tommy Pedersen, tränare i Kinna IF, säger att Beqaj uppfyller de behov som den relativt unga truppen har.

– Vi sökte någon eller några spelare som kan gå in och hjälpa till att utbilda och lyfta de unga killarna och då dök den här möjligheten upp, eftersom han hade ett avtal fram till sommaren med Fristad, förklarar Pedersen.

Forwarden har en gedigen meritlista

Utöver Norrby IF har Perparim Beqaj spelat i Superettan med Varbergs BoIS, Jönköping Södra och Ljungskile SK. Tre gånger har han även spelat i Allsvenskan för Halmstad BK. Under sin tid i Fristads GoIF gjorde Beqaj 16 mål på tretton matcher och ledde skytteligan i serien.

– Det kommer in en spelare med stor erfarenhet från högre upp och som jobbar hårt för sitt lag och även är en ledare på plan. Vi hoppas att det ska lyfta laget ytterligare ett snäpp och hjälpa oss att kunna lösa den uppgift som vi har i år – vilket innebär att hänga kvar helt enkelt, resonerar Pedersen och syftar på att laget befinner sig i nedre halvan av division 3.

Vilka är då de främsta lärdomarna som Beqaj har fått genom sina tidigare erfarenheter? Enligt honom själv är det tålamod och att ta in information och kunskap.

– Jag är ganska försiktig med förväntningar. Jag utgår bara från att jobba hårt för laget och för mig själv, så tror jag att helheten kommer samman. De får ju in en väldigt bra spelare men jag kommer också till en väldigt bra förening, avslutar Perparim Beqaj.

Sista helgen i juli är det träningsläger i Båstad och Beqajs första match med Kinna IF när laget möter Vejby IF lördagen i en träningsmatch. Den första seriematchen blir mot Assyriska BK fredagen den 4 augusti.

LÄS MER:Halvtidskoll fotbollslagen i Mark – del två

LÄS MER:Kinna tog fram storsläggan och mosade Partille

LÄS MER:Oliver Persengård tremålskytt i Kinnas seger mot Partille

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på Mark-Posten i Appstore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på "hämta" eller "installera".
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på "öppna" för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.