Örby fick hjälp av regnet – stänkte in två kassar och vann

IFK Örby tog emot Eskilsminne IF på hemmaplan och gjorde det med bravur. Med lite oflyt i bagaget kunde de nu säkra tre viktiga poäng och lite hjälp fick de av regnet.
– Det kändes riktigt bra, säger målgöraren Felicia Söderberg.

LocationÖrby|
|

Duggregn och en riktigt blöt plan var förutsättningarna inför lördagens drabbning på Örby IP. En ansenlig skara var på plats under tak för att heja fram IFK Örby när de tog emot skåningarna i Eskilsminne IF.

”Bra prestationer men dåliga resultat” beskriver IFK Örby själva de tre senaste matcherna efter sommaruppehållet i matchprogrammet. Men de kopplade greppet om matchen tidigt och dominerade bollinnehavsmässigt. Med undantag för ett par stabila insatser var Örbys målvakt Felicia Claesson tämligen sysslolös i första halvlek.

Bollen gled genom handskarna

Detsamma gällde inte för Eskilsminnes motsvarighet som stod för en strålande insats, med undantag för ett ödesdigert misstag. En boll som under normala förutsättningar hade suttit limmad i famnen på Matilda Magnusson Waldt studsade oväntat i vätan och gled genom handskarna.

IFK Örbys Alice Broman var inte sen att utnyttja misstaget och kunde fösa in bollen de sista centimeterna över mållinjen till publikens stora glädje.

Andra halvlek utspelade sig på ett liknande sätt med dominans från hemmalaget och efter en avstickare till höger i plan kunde Felicia Söderberg slå till och se bollen studsa in i mål via den bortre stolpen.

Kamp mot klockan

Den glädjen var dock kortlivad då Eskilsminne reducerade bara minuter senare och resten av matchen blev en kamp mot klockan. Hemmalaget gjorde sitt bästa för att få tiden att gå men lyckades också få till ett par skapliga chanser mot slutet av matchen. Ett sus gick också genom publiken när Eskilsminne drog på några rökare men de var aldrig riktigt nära.

Många var lättade när slutsignalen till sist ljöd över Örby IP och slutresultatet slogs fast – 2-1.

– Det kändes väldigt bra, det var väldigt välförtjänt, säger Felicia Söderberg efter att ha tackat motståndarlaget och publiken.

”Det var gött att få in den”

Hon menar att förutsättningarna inte var de bästa denna blöta eftermiddag men att det var lika för båda lagen.

– Det kan ske småsaker, vårt första mål hade ju lite med det att göra, vi fick lite stolpe in, säger hon.

Felicia Söderbergs mål innebär också att hon just nu är Örbys främste målgörare under säsongen.

– Det var gött att få in den. Nu är vi riktigt peppade på ÖIS nästa, det är tajt där nere så varje match räknas, det är bara att fortsätta.

Efter dagens matcher har Örby klättrat ovanför kvalstrecket i tabellen och ligger med 15 poäng ovanför ÖIS som har 14. Mötet dem emellan sker 2 september i Göteborg.