Efter den usla sommaren – nu blir det shortsväder i Mark

Låt regnjackan hänga kvar i garderoben – det blir shortsväder i veckan i Mark.
– Det är temperaturer som ligger över, eller mycket över, det normala för årstiden, säger Linnea Rehn Wittskog, meteorolog på SMHI.

ANNONS
|

Sommaren var kort och det mesta regnade bort. Nu är hösten här – men inte rusket. I Mark ska det bli uppåt 25 grader i veckan.

– Det är ganska sommarlikt väder. Vi har en högtrycksrygg som sträcker sig in över landets södra delar som ger uppehåll, sol och temperaturer kring 20 grader och till och med lite drygt 20 grader på sina håll, säger Linnea Rehn Wittskog, meteorolog på SMHI.

Hur vanliga är den här typen av temperaturer för området och årstiden?

– Det är temperaturer som ligger över, eller mycket över, det normala för årstiden. Det är varmt för att vara september, men inget exceptionellt. Det har hänt tidigare.

Så länge håller värmen i sig

Det varma och soliga vädret ser ut att hålla sig till mitten eller slutet av nästa vecka.

– Det skulle möjligtvis kunna dra in regn västerifrån i mitten av nästa vecka, men det är osäkert, säger Linnea Rehn Wittskog, meteorolog på SMHI.

Inledningen på sommaren var torr, men sedan slog det om och vädret blev ostadigt och svalare. På sina håll kom väldigt mycket regn.

– Temperaturmässigt så var det hyfsat normala temperaturer i juli och augusti, men det var inte långa perioder med högtryck och inte så många dagar med högsommarvärme.

LÄS MER:Jonas och Markus gör Sveriges bästa vegetariska hamburgare

LÄS MER:Andreas vill förändra genom satirkontot Dr Glad

LÄS MER:Nu växer Skene skog med nytt kontor

LÄS MER:Mark basket förstärker med ny spelare