Fotot är från arkivet.
Fotot är från arkivet. Bild: Jonatan Gernes

Eldningsförbudet trappas ned – här får du grilla

Marks kommun trappar ner eldningsförbudet från skärpt till ordinarie nivå. Det efter nya rekommendationer från räddningstjänsten.

ANNONS
|

Skärpningen infördes efter lång tid av höga temperaturer. Nu har det kommit en del regn och Södra Älvsborgs Räddningstjänstförbund har gjort nya rekommendationer.

Marks kommun har följ inrådan och det blir från och med 15.00 torsdag 29 juni tillåtet att grilla och elda på fasta grillplatser igen. Kommunen skriver i ett pressmeddelande:

”Den stora skillnaden är att det åter igen är tillåtet att elda vid iordningställda grillplatser – på den egna tomten liksom ute i skog och mark.”

Ett ordinarie eldningsförbud gäller fortsatt i kommunen då risk för skogsbränder fortfarande anses finnas. Förbudet gäller eldning utomhus i skog och mark.

Detta gäller för grillning

Nuvarande förbud tillåter grillning på egen tomt, på gården till flerbostadshus, på kolonilotten och på vissa campinganläggningar.

Det är också tillåtet att grilla på fasta grillplatser i skog och mark. En fast grillplats kan vara avgränsad med betong eller sten – den är alltså byggd för grillning och har brandsäker grund runt om.

Det är också tillåtet att laga mat på friluftskök, till exempel spritkök eller liknande. Kommunen uppmanar till försiktighet:

Väljer du att elda i en fast grillplats – iaktta stor försiktighet. All eldning sker under eget ansvar.”

LÄS MER:Skärpt eldningsförbud i Mark

LÄS MER:Laxföretag i Rydal har strandat – går i konkurs

LÄS MER:Misstänkt gruppvåldtäkt i Mark