Kvinna hotade tjänsteman – döms till fängelse

En anställd vid socialtjänsten mottog flera hot mot sig och sina barn. Avsändaren var en kvinna vars barn blivit omhändertaget. Nu döms kvinnan som stod bakom hoten vid Borås tingsrätt.

ANNONS

En anställd vid socialtjänsten i Marks kommun arbetade med ett ärende gällande omhändertagande av barn. Barnet var placerat i ett familjehem och det var när själva vårdnaden skulle flyttas över, en mer permanent åtgärd, som hoten mot den anställda trappades upp.

Modern, som förekommer flera gånger i belastningsregistret, har med anledning av vårdnadsflytten skickat ett antal mejl till den anställda. I mejlen står bland annat att den anställda ”ska följa lagen” och att avsändaren annars ska komma efter den anställda med rep och yxor.

Där står också att ”vi är många som önskar dig din död (namn)” och i domen framgår också att det förkommit hotfulla telefonsamtal.

Enligt förhör med målsäganden har socialtjänsten hög tolerans vad gäller den här typen av språkbruk men då de passerade en gräns för vad som kunde anses vara acceptabelt polisanmäldes händelserna.

Döms till fängelse

Kvinnan har nekat till brott och menar enligt domen att hon ville påpeka allvaret i situationen och att mejlen inte var avsedda som hot. Det framgår dock av förhör att hon var nöjd med vissa formuleringar.

Den anställda vid socialtjänsten har under perioder haft säkerhetslarm och en plan med skolan att hennes barn inte skulle vara ensamma.

Kvinnan har enligt Borås tingsrätt gjort sig skyldig till två fall av hot mot tjänsteman och döms till en månads fängelse.

LÄS MER:Markbo tog emot pengar från misstänkt bedrägeri – döms för penningtvättsbrott

LÄS MER:Man försökte fly polisen i Mark – fick punktering och greps

LÄS MER:Man från Skene häktad för grov kvinnofridskränkning