Man misstänks för olaga hot utanför Dollarstore

Konflikten började i rondell och slutade med skrik, förolämpningar och hot på parkeringen.
– Han sa: "Jag ska köra ihjäl er, jag ska slå ihjäl er", uppger målsäganden.

ANNONS
|

Det var en förmiddag i slutet av maj som två väninnor satt i bilen på väg till Dollarstore i Skene. Föraren noterade att bilen bakom låg väldigt nära, vilket fick henne att ”bromsa till lite lätt ett par gånger” för att signalera till den andra föraren att hålla avstånd.

Föraren i bilen bakom, en man i sjuttioårsåldern bosatt i Marks kommun, blev upprörd över inbromsningarna. När han sedan inte kunde köra om dem, följde han efter kvinnornas bil in på parkeringen utanför Dollarstore.

När kvinnorna hade parkerat, körde den misstänkta mannen upp nära deras bil, vevade ner rutan och började skälla ut kvinnorna högljutt. Enligt målsäganden och vittnen ska mannen bland annat ha sagt: ”Jag ska köra ihjäl er, jag ska slå ihjäl er” och ropat att de var gamla kärringar.

Ett vittne som stod en bit bort, tog kort på den misstänktes bil och överlämnade bilden till polisen. I förhör berättade vittnet också att mannen ”(...) var väldigt aggressiv i talet. Arg och upprörd.”.

Mannen nekar till brott

Mannen medger i förhör att han varit arg och att han ville reta upp kvinnan som körde, men att han inte har hotat någon. Dagen efter förhöret ringde han upp handläggaren för ärendet och sa att han kan ha sagt ”Vill du att jag ska köra ihjäl er?” och ”Ni kan ju dö.”, men att målsäganden och vittnen hade misstolkat det.

Målsäganden önskar skadestånd för psykiskt lidande på 8 000 kronor då hotet mot henne framkallat en allvarlig rädsla för hennes personliga säkerhet. Sedan händelsen på parkeringen utanför Dollarstore har hon kört bil i mindre utsträckning och hon blir rädd när hon ser bilar som liknar den misstänktes bil.

– Jag har kört max tre gånger kanske sen händelsen. Jag är orolig för vad han kan göra om han känner igen mig och bilen, berättar hon i förhör.

Mannen står nu åtalad misstänkt för olaga hot vid Borås tingsrätt.

LÄS MER:Sätilabon Lars Wilderäng tar sig ut i världen för att skriva om spioner och storkonflikter

LÄS MER:Sjuttonåringen åkte till Island för att spela fotboll

LÄS MER:Elevboendet i Skene kan bli hem för korttidare